Bresert landkyllinglår med glaserte småløk, spinat og eple-tomatsaus

Fremgangsmåte

Ta av skallet på eplene og løken kutt de i 0,5 * 0,5cm store terningar. Fres dette i olje i ei vid panne ha på tomatpureen og de hermetiske tomatene kok opp, sammen med 2 ts sukker. Ha på eplemost og kyllingkraft reduser til det halve. Smak godt til med salt og pepper og litt frisk basilikum. Bein helt ut kyllinglårene fyll de med friske hakkede urter og bind de opp med bomullstråd. Salt og pepper has på kjøttet. Svi av lårene i stekepanne med olje. Legg lårene i jerngryte eller ildfast form, ha over 4 dl varm kyllingkraft. Dekkes til med lokk. Stekes på 170 grader i ca 40 min alt etter størrelsen på lårene. Du kan også bruke steketermometer.
 
Mens kjøttet stekes og potetene kokes, rens småløken (legg den i varmt vann først så er den letter å rense)
 
Smelt sukker til karamell i en panne, ha på de rensede løkene og vann til løken er dekket, ha 2 ts med salt. Kok til de er møre. Rens spinat og vask/skyll den godt til den er helt fri for sand og jord.
 
Varm stekepanne middels varm ha på smør. Fres spinaten til den er gyllen. Smak til med salt og pepper.
 
De kokte potetene stekes gylne i varm stekepanne med smør eller olje. Smak til med salt og pepper. La kjøttet hvile i 10 minutter. Fjern surringen og kutt den i fine skiver. Server på serveringsfat med løk og spinaten, saus ved siden av.
 

Sendt inn av Aina Flyen

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Frankrike
    Frankrike
    Volum: 0.75 l Pris: 130.00 kr Basisutvalg (Test)
    84 POENG
Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her