Skjær breiflabbfileten i ca 3 cm tykke porsjonsstykker (biffer).
Sett ovnen på 220 grader. Skrell og del opp grønnsakene. Del den uskrelte hvitløken i to på horisontalen.
Legg grønnsakene og hvitløken i en ildfast form, drypp over olivenoljen, tilsett salt og pepper. Bak grønnsakene i ovnen i 20-30 minutter. Kjenn med en kniv om de begynner å bli myke. Senk temperaturen på ovnen til 120 °C.
Surr spekeskinkeskivene rundt breiflabbbiffene, og fest evt. med en tannpirker for å holde skinka på plass. Brun smøret i stekepanna, legg "biffene" i og brun dem på snittflatene, ca. 1 minutt på hver side.
Legg de over grønnsakene i den ildfaste formen, og la dem bli gjennomstekt i ovnen på ca. 120 °C i ca. 20 minutter.
Anrett breiflabben på kokte linser sammen med de ovnsbakte grønnsakene.
Tips: Ønsker du å bruke annen fisk enn breiflabb, kan denne erstattes med annen fersk hvit fisk. Husk at den bør være ganske fast i fisken slik at den ikke faller fra hverandre. Dersom du ikke koker linser til denne retten, er kokt potet en god erstatning
Se våre andre oppskrifter på breiflabb
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig