Bortskjemt gris
Foto: Roger Kolbu

Bortskjemt gris

Fremgangsmåte

Sett over poteter og selleri i en gryte med vann.

Vask og tørk svineindrefiletene og skjær av evt. hinner.

Skjær lommer i kjøttet og fyll det med denne blandingen: Osten og yoghurten blandes sammen med nøttene. Sy igjen kjøttet slik at fyllet ikke renner ut.

Gni inn kjøttet med salt og pepper og stek på medium varme i smør og olivenolje til kjøttet er gjennomstekt, men ikke tørt.

Plommene skjæres i båter og legges i en gryte med vann og sherry. Tilsett honning og mynte. Kok inn væsken til halvparten og kjenn med en kniv om plommene er møre. Sett til side.

Når potetene og selleriene er ferdig kokte, helles vannet av og du tilsetter en stor klump smør, matfløte, revet muskattnøtt, salt og pepper. Bruk en miksmaster til å lage en luftig potet/sellerimos.

Kjøttet har stått å hvilt seg litt, og det er på tide å skjære det opp. Fjern hyssingen. skjær kjøttet i 2 cm tynne stykker.

Legg potet/sellerimosen i midten på en litt dyp tallerken. Legg kjøttskivene på. Ca 3 per pers. så legger du plommene på siden, med skyen fra dem litt over kjøttet og på siden rundt mosen.

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Helle Øder Valebrokk, OsloOppskriften er finalist til NM for amatørkokk 2009

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Forsiden akkurat nå - 4

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

6 superlekre viner fra Tyskland til nydelig 5-retters fra Klosteret
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 20. februar i Oslo

6 superlekre viner fra Tyskland til nydelig 5-retters fra Klosteret

Den 20. februar er det klart for nok en uforglemmelig aften på Klosteret. Nyt en 5-retters meny med 6 viner fra to av Tysklands beste vinprodusenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her