- Skrubb blåskjellene godt. Kontroller at alle skjellene er lukket. Kast tvilsomme skjell.
- Kok opp hvitvin, fløte og presset hvitløk. Tilsett skjellene og damp dem med sterk varme under lokk 5-7 minutter eller til de åpner seg. Rist på kjelen av og til.
- Ha skjellene over i et fat/bolle. Kok opp kraften og tilsett grønnsakterningene. Pisk inn smøret og smak til med salt og sitronsaft.
- Tilsett hakket persille og hell sausen over blåskjellene.
- Server blåskjellene med sprøstekte pommes frites og majones eller en enkel aioli .
- Pommes frites:
- Skrell store poteter og legg de i en bolle med kaldt vann.
- Kutt potetene i staver på 1½ cm bredde og ha disse i bollen med vann.
- Varm oljen i en vid tykkbunnet kasserolle til 160 grader (bruk et termometer). Hell halvparten av potetene i et dørslag slik at de får rent av seg.
- Stek potetene i ca 10 minutter slik at de blir myke inni men uten at de tar farge, og ta de så ut av oljen. Fortsett med dette til alle potetene er stekt.
- Rett før servering varmer du oljen til 180 grader og steker potetene sprø.
Se alt du kan lage med blåskjell
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig