Skyll blåskjellene i kaldt vann, og skrap løs eventuelle byssustråder og rur fra skjellene.
Kontroller at alle skjellene er lukket. Knips på de skjellene som er åpne, dersom de ikke lukker seg er de døde og skal kastes.
Finhakk sjalottløken og fres den i smør i en kjele til den er blank. Ha i hvitvinen og la koke opp før du har i blåskjellene.
Damp skjellene under lokk på sterk varme i 3--4 min til de åpner seg. Rist på kokekaret av og til så skjellene blir jevnt dampet.
Kast skjell som ikke har åpnet seg. Rens ut skjellmaten og legg den tilbake i halve skjell.
Kjør basilikumblad, pinjekjerner, hvitløk og parmesan i foodprosessor til en fin pasta. Spe med olje til en fyldig saus. Smak til med salt og pepper.
Fordel pestoen over skjellene og server dem nylagde sammen med godt brød, og gjerne hjemmelaget pommes frites eller disse gode potetrettene .
Tips: Blåskjell skal alltid serveres nylagde, men de tåler å stå i kjøleskap fra den dagen til den neste. Pesto kan lages i god tid, den er holdbar i minst 1 uke i kjøleskap.
Du kan også lage pesto av bladpersille, koriander eller ruccola.