- Skrubb blåskjellene og kontroller at alle skjellene er lukket. Kast tvilsomme skjell.
- Damp blåskjellene i tørr kjele under lokk på sterk varme til de åpner seg, ca. 3-4 minutter. Kast de skjellene som ikke har åpnet seg etter damping.
- Ta ut skjellmaten og sil av kraften. Spe på om nødvendig med vann til det utgjør halvparten dl som porsjoner.
- Finhakk sjalottløk og surr den blank i smør, men ikke brun.
- Spe med blåskjellkraften og tilsett safran.
- Hell i fløte og la sausen småkoke så den tykner eller jevne med litt maisennajevner.
- Smak til med salt og litt sitronsaft.
- Legg blåskjellene i safransausen og gi den et raskt oppkok.
Tips: Server med ris ved siden av.
Se alt du kan lage med blåskjell
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig