Du begynner med å lage en hvit saus av mel, smør og melk. Så koker du makaroni på vanlig måte. Ikke la den avkjøle i vann når den er ferdig, da suger den bare til seg vannet og det er helt feil. Bruk heller litt olje eller smør, da vil den ikke klebe.
Så kutter du fisken i terninger, som du har kokt ferdig på forhånd. Rester etter fiskemiddagen egner seg ypperlig. Bland den inn i sausen sammen med litt revet muskat, og gjerne litt purreløk som også har fått koke litt på forhånd.
Så er vi kommet fram til den store finalen.
Eggehviten
Det er her mange tror at de må dra fram kjøkkenmaskinen og virkelig jobbe for å få den fine skorpen på gratengen. Den gang ei, du skiller eggene og har plommene i sausen. Eggehviten pisker du i vanlig bolle.
- Selv skal jeg påta meg å få eggehviten stiv på fire minutter, sier Lars Barmen og røper trylletrikset sitt; en klype salt!
Saltet skjærer gjennom bindestoffet i eggehviten og gjør at den stivner fortere.
Så heller du sausen med fisken i porsjonsformene, legger den stivpiskede eggehviten som et lokk over, og strør kavring på toppen.
Inn i ovnen på 150 grader og etter et kvarter kan du ta ut verdens deiligste fiskegrateng.
Server den gjerne med kokte poteter, press en halv appelsin over revne gulrøtter og du har en deilig salat. Litt smeltet smør setter prikken over i'en.
Her får du svært så praktiske kokketips