Denne oppskriften lærte jeg på Ibiza for ca 15 år siden. Jeg har forandret litt på den og kaller den bare for Bastesens drøm.
Hvalkjøttet skjæres i ca 1 cm brede tynne skiver (4-5 cm lange). Dette gjøres best når kjøttet er litt fryst. Det samme gjøres med baconet. Her har jeg av og til brukt omelettbacon. Skjer opp champignon. Stek soppen, baconet og kjøttet.
Server det hele på en seng av ris med en heftig peppersaus til. Garantert en himmelsk opplevelse som selv ville fått Greenpeace Watson til å tvile.
Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.
Dette vil du ikke gå glipp av! Smak på seks flotte viner laget med samme drue, men fra ulike land og vinregioner. Klarer du å finne din favoritt – eller kanskje oppdager du flere?
I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.