Bakt torsk med sitrus - appelsin, lime eller sitron
Foto: Al Gonzalez

Bakt torsk med sitrus - appelsin, lime eller sitron

Når fisken bakes med sitrus og grønnsaker, enten i ovnen eller på utegrillen, beholdes alle smakene.

Fremgangsmåte

  1. Skjær squash og løk i strimler og legg i en ildfast form.
  2. Legg fisk delt i porsjonsstykker på toppen.
  3. Kvern over salt og pepper.
  4. Legg på sitrus i skiver.
  5. Rør sammen sesamolje og soyasaus og drypp over.
  6. Dekk med alufolie og sett i stekeovnen ved 175 grader i 15 minutter. 
  7. Server med kokte poteter eller godt brød.

Denne retten kan også lages utendørs:

  1. Hjemme: Gjør klar aluminiumsfolien.
  2. Skjær sitrus i skiver og legg dem i en tett boks med resten av ingrediensene.
  3. På tur: Legg fiskefiletene på aluminiumsfolieflakene sammen med løk- og squashstrimler.
  4. Legg på sitrusskiver.
  5. Krydre med salt, pepper, sesamolje og soyasaus.
  6. Pakk godt inn og bak på grillen i 8-9 minutter.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik kan du også lage cæsarsalat
Dagens rett

Slik kan du også lage cæsarsalat

Det finnes like mange oppskrifter på denne klassikeren som det finnes kokker. Men noen ting ha de felles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her