- Legg til side fire lange baconskiver som deles i to og skjær resten av baconet i små terninger.
- Bland baconterningene med karbonadedeigen sammen med salt, pepper, potetmel, løk og hvitløk.
- Kna inn olje for å få en deig som holder sammen.
- Form deigen til åtte små runde boller. Rull en halv baconskive rundt hver og fest med tannpirker.
- Stek dem pent brune på alle sider. Hold varme.
- Grønnsaker: Skjær rotgrønnsakene i tynne skiver og småløk i båter og fres dem i smør i varm panne.
- Legg karbonadene over grønnsakene, legg på lokk og etterstek i 8-10 minutter. Grønnsakene skal fortsatt ha litt tyggemotstand.
- Dryss over timian ved servering.
Server med godt brød eller kokte poteter.
Har du lyst på andre typer karbonader så ta en titt her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig