Brekk av 2-3 cm av aspargesstilkene. Kok dem i hønsekraften til de er møre, omtrent 10 min. Ta dem så ut av kraften og kast dem.
Best blir det om du lager kraften selv.
Skjær de overskytende delen av aspargesene i 3 cm lange stykker og ta vare på aspargestoppene.
Legg aspargesdelene i kraften og la den småkoke i 5 minutter. Kjør litt av kraften sammen med aspargesbitene til en fin puré i en foodprocessor. Press puréen gjennom en sikt.
I mellomtiden lar du aspargestoppene trekke i kraften i 2 minutter.
Ha aspargespuréen oppi en gryte sammen med resten av kraften. Kok opp og tilsett kremfløten. Kok opp igjen.
Pisk eggeplommene luftig rør dette inn i suppen. Etter dette må ikke suppen koke.
Ha i aspargestoppene. Smak til med salt og pepper og server med baconterninger og litt revet muskat på toppen.
Tips:
Du kan fint bruke grønnsakskraft om du ønsker en vegetarisk suppe. Da dropper du også baconterningene.
Tips:
Du kan fint bruke denne oppskriften for hvit asparges.
9 lettlagete supper å ta med på tur
Her finner du mange flere deilige supper
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & Vinklubb og oppnå store fordeler samtidig