Poteter og grønnsaker:
400 g skrellede poteter
250 g jordskokk
250 g østerssopp
Andebryst med østerssopp og ristede jordskokker og poteter med appelsinsaus. Foto: SVT.
2 st hvitløksfedd
1 ts sukker
0,5 dl hvit balsamicoeddik eller hvitvinseddik
smør og olje
salt og pepper
Appelsinsaus:
0,5 ts sukker
3 dl presset appelsinjuice
1-2 ts flytende kyllingbuljong
50 g smør
2 st sjalottenløk eller rødløk, finhakket
1 dl hakket persille
salt og pepper
Fremgangsmåte
Snitt anden i skinnet, salte og pepre. Stek anden på middelvarme med skinnsiden ned inntil den er litt sprø, ca. 7 minutter. OBS: stekes bare på ene siden.
Dette kan gjøres en time før gjestene kommer.
Nyttårsaften:
Sett ovnen på 130 grader. Like før du begynner å spise hummerforetten: sett anden i ovnen, med termometeret på 55 grader, da piper den når anden er ferdig. Dette tar rundt 15 minutter.
Poteter og grønnsaker:
Skrell jordskokken. Skjær jordskokken og potetene i mellomstore biter. Riv soppen i biter og knus hvitløken med for eks. baksiden av en kniv.
Brune jordskokken i 5 minutter i smør og olje. Ha i potetene, og fortsett å steke inntil de føles myke.
Hell på sukkeret og la det bli karamellisert. Salte og pepre. Ha på hvit balsamicoeddik. Ha folie over grønnsakene for å holde dem varme.
Saus:
Hell i appelsinjuicen og sukkeret i stekepannen. Hell på flytende kyllingbuljong. Kok opp og smak til med salt og pepper.
Visp inn smøret og sil ned sausen i en ren panne. Ha plast over sausen, og sett til siden.
Dette kan forberedes på formiddagen om middagen skal spises på kvelden.
Kvelden:
Varm opp grønnsakene, anden og sausen i ovnen. Det skal ikke kokes.
Det siste du gjør er å blande løken og persillen i sausen. Skjær opp anden og server.