Andrebrystet: Gni kjøttet inn med salt og pepper. La det ligge kjølig natten over.
- Brun kjøttet først med skinnsiden ned ved middels til sterk varme.og deretter på kjøttsiden ved middels varme.
- La kjøttet hvile når det er stekt.
- Ved servering legges kjøttet inn i forvarmet stekeovn (185 grader) og får ligge på stekeovnsplate med skinnsiden opp i ca. 7 minutter.
- La hvile litt igjen før kjøttet skjæres i pene skiver.
Byggryn- og potetkake:Bløtlegg byggryn i kaldt vann natten over.
- Hell fra bløtevannet og fyll på nytt. Kokes nesten tørt slik at grynene blir klebrige.
- Rør inn hakket timian, salt og pepper.
- Skrell de nykokte varme potetene og lag stappe 2/3. Skjær resten i biter og bland inn i stappen. Smak til med salt og pepper.
- Press stappen ned i en godt smurt kakeform.
- Legg over et lokk av byggryn og la kaken stivne i kjøleskapet.
- Like før servering varmes kaken ved 150 grader i stekeovnen i ca. 10 minutter.
- Bruk ettervarmen etter kjøttet og la potetkaken stå i ovnen mens kjøttet hviler.
- La kaken stå ute i 10 minutter før den skjæres i porsjonsstykker.
Sausen:
- Hakk sjalottløk og fres i smør.
- Tilsett vin og la sausen koke inn til den er redusert til et par spiseskjeer.
- Tilsett kjøttkraft og kok opp.
- Skum godt og la sausen koke til det er ca. 6 dl igjen.
- Blir sausen for tynn, kan den jevnes med maisennamel rørt ut i litt kald vin.
- Smak sausen godt til.
Rosenkål:
- Rens rosenkål og del opp i blader.
- Blansjer disse i 10-15 sekunder i kokende vann.
- Skyll i kaldt vann.
Ved servering fordeles varm saus på tallerkenene.
Anrett kjøttet og stykker av potetkaken oppå sausen. Pynt med rosenkålblader, tyttebærsyltetøy og timian.