- Trim andebrystene for fett rundt kantene. Skjær et rutemønster i fettet, pass på at du ikke skjærer inn i kjøttet.
- Gni brystene godt inn med salt og pepper. Stek andebrystene med skinnsiden ned i en varm panne på middels varme i cirka 8-10 minutter, til skinnet er sprøtt. Snu brystene og stek ytterligere i noen minutter. Øs over stekesjy av og til. Ta andebrystene ut av pannen og slå bort fettet.
- Skrell mangoene, del den ene i passende biter, ikke for små. Fjern steinen fra den andre mangoen og kjør den til en tykk puré i en blender.
- Smelt sukkeret til det blir som lys karamell i en liten kasserolle. Tilsett eddiken og la den koke nesten helt inn. Tilsett hvitvinen og la også denne koke nesten helt inn.
- Tilsett andekraften og finhakket ingefær. La det koke inn til cirka halve mengden før mangopureen tilsettes. Sil sausen godt og smak den til med saften fra en lime, salt og pepper. Virker sausen tykk, kan den spes ut med litt kraft eller vann.
- Kutt vårløken i 3-4 cm lange biter. Stek vårløk og mangobiter raskt i varm olje.
- Smelt honning og chili i en stekepanne, legg i de ferdig stekte andebrystene og "glaser" dem på begge sider.
Tips:
Benytt gjerne pakistansk mango
Servering:
Skjær andebrystene i to på langs, for så å skjære hver del i trekantstykker. Fordel mangobiter og vårløk på varme tallerkener. Legg på andebrystene og til slutt sausen. Server gjerne med ris til.