Sprudlende festdrink til 17. mai
Apéritif

Sprudlende festdrink til 17. mai

I denne oppskriften er det aprikosnektar som gir sødme, cognacen/brandyen fylde, den musserende vinen bobler og friskhet og de marinerte bærene byr på resten. Her er oppskriften.

Fremgangsmåte

  1. Bland alt unntatt den musserende vinen og aprikosnektaren i en stor karaffel eller mugge og sett det til avkjøling i et par timer.
  2. Ved servering rører du i aprikosnektaren og tilsetter den musserende vinen og serverer straks i champagneglass.  

Flere lekre velkomstdrinker og bowles finner du her

Tips1: Fryste bær er selvsagt lov, og gjør drinken raskere kald. Du kan også velge bare en eller to bærsorter.

Tips2: Denne drinken gjør seg veldig godt i en flott bowle, men du kan også blande den marinerte frukten med aprikosnektaren og ha i en skje av denne blandingen i glassene for å fylle opp med musserende vin ved hver gjests ankomst. På den måten holder drinken seg forfriskende sprudlende.

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Råstekt nepe med auberginesaus

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger

Kombinasjonen av ovnsstekte neper og den klassiske auberginesausen fra Midtøsten, bedre kjent som baba ganoush, er sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken