Plommelikør umeshu drinkoppskrift
Foto: yukihipo

Plommelikør umeshu drinkoppskrift

Hjemmelaget plommelikør er en perfekt ingrediens til ulike drinker.

Fremgangsmåte

Vask plommene og fjern stilkene. Legg dem hele i steriliserte glasskrukker. Hell over sukker og sprit. Sett på tett lokk. 

Sett kjølig i minst tre måneder. Den kan godt stå ett år eller enda lenger.

Tips: Hvis du bruker vanlig farin: Rist lett på glasset for at sukkeret skal blandes med spriten. 

Når du er fornøyd med smaken, siler du likøren fra frukten (som kan brukes i dessert eller kake) og fyller i rengjorte flasker med kork. Oppbevares kjølig.

Tips: Hvitt kandissukker er det som vanligvis brukes (det fås kjøpt på ølbryggebutikker), men vanlig farin fungerer også. 

Har du plommer til overs kan du lage plommesyltetøy

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Riesling slik du (kanskje) ikke har smakt den før
+
Godbiter i pollisten

Riesling slik du (kanskje) ikke har smakt den før

For i hendene på denne vinmagikeren blir ikke vinene som hos naboen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basisutvalgets beste kjøp er to hvitviner
+
Ukens vin

Basisutvalgets beste kjøp er to hvitviner

Og fra et område som fortsatt ikke har fått den oppmerksomheten det fortjener.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Forbered påskehelgens beste forrett nå
Dagens rett

Forbered påskehelgens beste forrett nå

Gravet ytrefilet av rein smaker fantastisk med dette tilbehøret. Start forberedelsene nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag påskegodteriene selv
Oppskrifter
Oppskrifter påskegodteri

Lag påskegodteriene selv

Det er både en hyggelig og nyttig syssel som skaper glede helt til siste bit er fortært.

Les hele saken