Margarita Nationale til 17. mai og et alkoholfritt alternativ til de små

Det er den kjente bartenderen Petter Reistadbakken som vil glede oss med en drink i nasjonalfargene.

Fremgangsmåte

Jordbærpurée lages ved å blende frosne jorbær med sukker i blender.

Bland Tequila, limejuice og is i en blender. Denne grunnbasen deles så opp i to deler.
 
2/5 deler av grunnbasen tilsettes jordbærpurée.
3/5 deler av grunnbasen tilsettes Tripple Sec og blandes i en blender.
Ta så ut 1/3 del av Tripple Sec-blandingen og tilsett blå curacao og bland i en blender.
 
Drinken bygges i 3 lag. Hell først den blå delen i glasset deretter den hvite og til slutt den røde. Pynt med en jordbær.
 
Alkoholfritt alternativ til barna:
5 cl limejuice blandet med ekstra sukker
5 cl jordbærpurée (jordbærpurée lages ved å blende frosne jorbær med ekstra sukker i blender)
 
1 scoop knust is eller like mye is som størrelsen på glasset
 
Bland limejuice og is i en blender. Bland jordbærpurée og is i en blender. Disse to delene helles annenhver gang i glasset. Pynt med jordbær.
 

Sendt inn av Petter Reistadbakken - bartender på Friday's (TGI), Karl Johan i Oslo

Forsiden akkurat nå
Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fem priser til Trondheims barscene - tre av dem til Øyvind Lindgjerdet og Britannia Bar

Øyvind Lindgjerdet og Britannia Bar hentet tre av dem i årets Bartenders’ Choice Award i Stockholm.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene
+
Godbiter i pollisten

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene

Chinon og cabernet franc som lagringsobjekt er i trygge hender fra denne produsenten som har veldig gunstige priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Spekesild og chips bare må prøves
Dagens rett

Spekesild og chips bare må prøves

Sild og poteter var det vi som nasjon overlevde på, og det kan vi fortsatt om innpakningen blir litt annerledes.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien
+

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien

Rundt middelalderbyen Soave lages noen av Italias beste hvitviner av druen garganega. Nylig er det innført ny regler i form av 33 vinmarksnavn som kan nevnes på etiketten. Vi sjekker hva det innebærer og hvordan framtiden for Soave ser ut.

Les hele saken