- Kutt opp grønne epler i båter og juice den med en fruktjuicer.
- Tilsett askorbinsyre i forholdet en toppet barskje for hver liter eplejuice.
- Sil juicen gjennom en rengjort sileduk og for hver 400 ml eplejuice, legg til 100 ml sukkerlake (1,5:1,0 sukkerlake, se nedenfor) og 50 ml syreløsning (oppskrift under).
- Sil så juicen gjennom ett kaffefilter. For hver 5 deler juice, legg til 1 del vann. Karboniser juicen.
Sukkerlake: mål opp 150 g sukker og miks den i 100 g kokende vann
Syreløsning:
5000 g vann
150 g sitronsyre
100g eplesyre
3 g druesyre
3 g askorbin syre
2 g salt
Kok opp vannet, rør inn alle syrene og salt og bland ut.
Tips:
Om noen av syrene er vanskelige å få tak i, så kan man også lage en syreløsning av bare sitronsyre som er lettere tilgjengelig gjennom apoteket.
Syreløsningen blir dog mye skarpere og mangler mineralkarakter, så ikke helt det samme, men slik lager du denne alternative varianten:
2500 g vann
120 g sitronsyre
1 g salt
Denne oppskriften bruker du blant annet i denne drinken