Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 7. juni i Oslo

Winemakers Dinner: Soavefavoritten har med seg valpolicella og amarone og møter venetiansk kokkekunst

Winemakers Dinner: Soavefavoritten har med seg valpolicella og amarone og møter venetiansk kokkekunst

Diego Corradi fra Prà har med seg nydelige hvite og røde viner fra Veneto spesielt til Salomes venetianske kjøkken. Gjør deg klar til en kulinarisk Italiatur på forsommeren.
26 April 2022 - 11:50

Restaurant Salome baserer seg på det venetianske kjøkkenet, og hva drikker man på ferie i Venezia? Jo, nemlig soave og valpolicella. Og det er akkurat det du får denne kvelden, nydelige viner fra soavefavoritten Prà sammen med mat fra det kyndige kjøkkenet på Salome.

SE_WINETAILOR_0617_0163.jpg [1.02 MB]
Lidenskapelige Graziano Prá

At bærekraftig landbruk er en lidenskap for Graziano Prà er ikke vanskelig å skjønne når man smaker vinene hans. Området Monteforte d'Alpone, der Prà holder til, er kjent for sitt urgamle og unike jordsmonn. Og da skulle det bare mangle at man jobber med naturen istedet for mot den - Prà er nemlig 100 prosent økologisk. 

Graziano begynte å produsere vin på starten av 80-tallet og har siden den gang opparbeidet seg respekt og oppmerksomhet fra vinentusiaster verden over. Hans viner er kjent for å være svært rene, dette takket være hans harde arbeid i vinmarken og hele veien til kjelleren. Han jobber kun med lokale druer som garganega for soave og de tre kjente valpolicella-druene molinara, corvina og rondinella.

Denne kvelden får vi besøk av Diego Corradi som tar med seg et spennende utvalg av Pràs viner. Du får smake alt fra Otto, som er en herlig, leskende soave, til den mer fyldige og komplekse Monte Grande, begge laget av druer fra Soave Classico. I tillegg får du nydelig valpolicella, ripasso og amarone.

Teamet på Salome

I 2020 åpnet italiaekspert Dag Tjersland og Andreas Viestad kjent fra utallige kokebøker den venetianske restauranten Salome i Bjørvika. De ønsket et uformelt og autentisk sted, slik at vi kan få kjenne følelsen av Venezia i Oslo, og det kan vi med trygghet si at de har fått til. Kjøkkensjef Nelson Fernandes har satt sammen en spesialmeny inspirert av Pràs viner, og resultatet er en liten drømmetur til Veneto - midt i Oslo.

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Kveldens meny. Endringer kan forekomme.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Ukens kake
Banan- og pekankake

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange

Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her