Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 31. mai i Oslo

Winemakers Dinner: Friske sommerviner fra Østerrike møter kortreist mat på Kolonihagen Frogner

Winemakers Dinner: Friske sommerviner fra Østerrike møter kortreist mat på Kolonihagen Frogner

Denne kvelden vil bli magisk. Stefan Langmann kommer med sine anerkjente roséviner og hvitviner, og Kolonihagen på Frogner har satt sammen en sommerlig meny som harmonerer perfekt. Gled dere til en smak av sommer.
16 Mai 2022 - 14:00
Langm.Foto Augenblick007.jpg [8.29 MB]
Stefan Langmann


Stefan Langmann lager vin i Weststeiermark i Østerrike, han lager hvite viner på Sauvignon Blanc og noen røde viner, men er aller mest kjent for sine roséviner som kalles Schilcher.

Dette er rosévin fra Weststeiermark som må være laget på den lokale druesorten blauer wildbacher. Den er ofte litt mørk i fargen, knusktørr og svært syrerik. Det er en drue som sjeldent dyrkes utenfor Østerrike og som nesten utelukkende brukes til rosévin.

Du finner ikke veldig mye Schilcher på det norske markedet fordi østerrikerne drikker den helst selv. Langmann har allikevel ganske stor eksport til nettopp Norge.

Schilcher har en fin bærpreget fruktighet og sammen med en fantastisk intens syre er de veldig matvennlige. Sauvignon blanc er også en matvennlig drue og Stefans elegante og syrefriske versjoner er gode til grønnsaker som til mer kompliserte fisk- og skalldyrretter.

Dani u. Stefan.jpg [7.70 MB]
Dani og Stefan Langmann i sine vinmarker i Weststeiermark

Stefan Langmann og kona Dani tok over vingården i år 2000, og mye har skjedd siden den gang. De sprøyter ikke i vinmarkene og alle druer håndplukkes for å få den beste kvaliteten. Weststeiermark ligger ved foten av alpene, så vinmarkene ligger høyt 420-600 m.o.h.

Under ser du et bilde av vinmarken Hochrail, som er blitt kåret til Østerrikes vakreste sted. I disse stupbratte vinmarkene høyt over havet, får Langmann dyrket noen av sine aller beste druer.

Langmann-Hochgrail-01.jpg [6.65 MB]
Den ikoniske vinmarken Hochgrail

Her møter altså bærekraftig vin lokale og økologiske råvarer på fantastiske Kolonihagen Frogner. De har satt sammen en femretters meny spesialtilpasset Langmanns friske viner. Restauranten som faktisk har holdt på helt siden 2009, nyåpnet i 2017. De har kommet ut på den lyse siden av en tøff pandemi og gleder seg til denne kvelden.

Meny Kolonihagen 31.05.22.jpg [52.83 KB]
Kveldens meny med viner

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet.

Se rabatten lenger ned på siden.



Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik kan du også lage cæsarsalat
Dagens rett

Slik kan du også lage cæsarsalat

Det finnes like mange oppskrifter på denne klassikeren som det finnes kokker. Men noen ting ha de felles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her