Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 31. mai i Oslo

Winemakers Dinner: Friske sommerviner fra Østerrike møter kortreist mat på Kolonihagen Frogner

Winemakers Dinner: Friske sommerviner fra Østerrike møter kortreist mat på Kolonihagen Frogner

Denne kvelden vil bli magisk. Stefan Langmann kommer med sine anerkjente roséviner og hvitviner, og Kolonihagen på Frogner har satt sammen en sommerlig meny som harmonerer perfekt. Gled dere til en smak av sommer.
16 Mai 2022 - 13:00
Langm.Foto Augenblick007.jpg [8.29 MB]
Stefan Langmann


Stefan Langmann lager vin i Weststeiermark i Østerrike, han lager hvite viner på Sauvignon Blanc og noen røde viner, men er aller mest kjent for sine roséviner som kalles Schilcher.

Dette er rosévin fra Weststeiermark som må være laget på den lokale druesorten blauer wildbacher. Den er ofte litt mørk i fargen, knusktørr og svært syrerik. Det er en drue som sjeldent dyrkes utenfor Østerrike og som nesten utelukkende brukes til rosévin.

Du finner ikke veldig mye Schilcher på det norske markedet fordi østerrikerne drikker den helst selv. Langmann har allikevel ganske stor eksport til nettopp Norge.

Schilcher har en fin bærpreget fruktighet og sammen med en fantastisk intens syre er de veldig matvennlige. Sauvignon blanc er også en matvennlig drue og Stefans elegante og syrefriske versjoner er gode til grønnsaker som til mer kompliserte fisk- og skalldyrretter.

Dani u. Stefan.jpg [7.70 MB]
Dani og Stefan Langmann i sine vinmarker i Weststeiermark

Stefan Langmann og kona Dani tok over vingården i år 2000, og mye har skjedd siden den gang. De sprøyter ikke i vinmarkene og alle druer håndplukkes for å få den beste kvaliteten. Weststeiermark ligger ved foten av alpene, så vinmarkene ligger høyt 420-600 m.o.h.

Under ser du et bilde av vinmarken Hochrail, som er blitt kåret til Østerrikes vakreste sted. I disse stupbratte vinmarkene høyt over havet, får Langmann dyrket noen av sine aller beste druer.

Langmann-Hochgrail-01.jpg [6.65 MB]
Den ikoniske vinmarken Hochgrail

Her møter altså bærekraftig vin lokale og økologiske råvarer på fantastiske Kolonihagen Frogner. De har satt sammen en femretters meny spesialtilpasset Langmanns friske viner. Restauranten som faktisk har holdt på helt siden 2009, nyåpnet i 2017. De har kommet ut på den lyse siden av en tøff pandemi og gleder seg til denne kvelden.

Meny Kolonihagen 31.05.22.jpg [52.83 KB]
Kveldens meny med viner

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet.

Se rabatten lenger ned på siden.



Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Råstekt nepe med auberginesaus

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger

Kombinasjonen av ovnsstekte neper og den klassiske auberginesausen fra Midtøsten, bedre kjent som baba ganoush, er sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her