Stavanger VinFest blir en årlig vår-festival. I år får Stavanger besøk av noen av Norges fremste kokker, en del vinprodusenter, og andre vinkyndige. I tillegg skal det holdes kurs, smakinger og mye mer.
Gjestekokker vil være hele uken på Craigs Kjøkken og Café Italia. Stig Juelsen fra N.B. Sørensen kommer på mandag, og i løpet av uken kommer Rune Pal fra Klosteret i Oslo, Trond Moi fra Bølgen & Moi, Tore Namstad fra Bollywood i Oslo, Jos Kørner fra Gamle Raadhus og fra restaurant Credo i Trondheim kommer Calle Fegth og hans kjøkkensjef Heidi Bjerkan.
Det blir fransk uke på Jan´s Mat & Vin Hus med besøk av Jean Gaute Christiansen, som driver egen restaurant i Paris, og Stephan Hotlet konditor hos 2-stjerners restaurant Michel Rostang. Kjetil Skaret og André Velickovic, nye medeiere og drivere på Jan´s ser frem til en spennende uke med mye god fransk mat.
På N.B. Sørensen vil Stig Drageide (Timbuktu) og Kjell Arne Johnsæter (Acqua bar og restaurant) vise sine kunstner. Restaurantsjef Sølvi Helen Devig sammen med en annen vinperson anbefaler viner som passer til.
I første etasje på Sørensen blir det østers og Champagne, med et stort utvalg av både østers, og musserende vin. Kjøkkensjef Stig Juelsen og daglig leder Aslak Dalehaug vil stå for dype forklaringer.
Det blir besøk av italienske, franske og (helt sant!) svenske vinprodusenter under VinFesten, og det blir en stor Italia-aften på Café Italia.
Fredag 24. mars skal Nils Nærland fra Nærbø, Geir Sviland fra Best Buys International, Tore Bruland, vinspaltist i Rogalands Avis og Craig Whitson holde Norges første VinSirkus, en kveld der alle som er interessert i vin (unntatt vinsnobber) kan lære mer om vin, smake vin og spørre om hva som helst om vin: Ingen spørsmål er for dumme!
SLOW FOOD
Slow Food International skal være til stede under Stavanger VinFest 2000. Hans Petter Uleberg er "skapkokk", tekstforfatter og arrangementsansvarlig i Slow Food Norge/Oslo. Han og kjøkkensjefen/eieren på restaurant Baltazar i Oslo, Arne Bertelsen, skal lage mat på Café Italia på fredag. De skal lage "rimelig kompromissløs italiensk mat uten veldig mye fiksfakseri".
På dagen blir det en pressekonferanse i forbindelse med lanseringen av Stavanger-avdelingen for Slow Food International.
Program Stavanger Vinfest 20.03.00 25.03.00
Mandag 20. Mars
Italiensk mat og vin
Gjestekokk: Stig Juelsen (N.B.Sørensen)
Vinprodusent: Terrabianca, Toscana
Roberto Guldener presenterer vinene.
Sted: Café Italia.
Blå Mandag
Sted: Blå mat og blå tenner på Craigs Kjøkken / Blå Bar
Rustikk Middelhavsmat
Gjestekokk: Stig Drageide fra Timbuktu
Vin: Sølvi Helen Devig og en annen vinperson
Sted: N.B.Sørensen 2.etg.
Fransk uke
Gjestekokker: Jean Gaute Christiansen og Stephan Hotlet
Sted: Jans mat og vinhus
Vincafé: Café Italia fra kl 23.00
Tirsdag 21. Mars
Kloster i Provence
Gjestekokk: Rune Pal fra Klosteret i Oslo
Vinprodusent: Domaine Rabiega, svensk/fransk vin fra Provence
Presenteres av winemaker Lars Thorstensen
Sted: Craigs Kjøkken
Vinkurs
Påmelding på tlf 51 85 92 90 eller på Café Italia.
Sted: Café Italia kl. 19.00
Gul & Blå
Sted: Blå Bar
Rustikk Middelhavsmat
Gjestekokk: Stig Drageide fra Timbuktu
Vin: Sølvi Helen Devig og en annen person
Sted: N.B.Sørensen 2.etg.
Østers og Š.
Ved: Stig Juelsen og Aslak Dalehaug
Sted: N.B.Sørensen 1.etg.
Fransk uke
Gjestekokker: Jean Gaute Christiansen og Stephan Hotlet
Sted: Jans mat og vinhus
Vincafé: Café Italia fra kl 23.00
Onsdag 22. Mars
Planet Bollywood
Gjestekokk: Tore Namstad fra Bollywood Bar & Dancing i Oslo
Vin: Craig Whitson, Just A Guy, U.F.
Sted: Craigs Kjøkken
Italiensk helaften, mat og vin
Kokk: Ruth Marie Rødland
Vin: Kristian Kristiansen
Sted: Café Italia
Rustikk Middelhavsmat
Gjestekokk: Stig Drageide fra Timbuktu
Vin: Sølvi Helen Devig og en annen person
Sted: N.B.Sørensen 2.etg.
Rød, Hvit & Blå
Sted: Blå Bar
Østers og Š.
Ved: Stig Juelsen og Aslak Dalehaug
Sted: N.B.Sørensen 1.etg.
Fransk uke
Gjestekokker: Jean Gaute Christiansen og Stephan Hotlet
Sted: Jans mat og vinhus
Vincafé: Café Italia fra kl 23.00
Torsdag 23. Mars
Trond Moi inntar Craigs Kjøkken
Gjestekokk: Trond Moi, mesterkokk
Vin: Craig Whitson, pizzakokk
Sted: Craigs Kjøkken
Bollywood lunsj på Italia
Gjestekokk: Tore Namstad fra Bollywood i Oslo
Sted: Cafe Italia fra kl 12.00
Mat som på Acqua
Gjestekokk: Kjell Arne Johnsæter
Vin: Sølvi Helen Devig og en annen vinperson
Sted: N.B.Sørensen 2.etg.
Østers og Š.
Ved: Stig Juelsen og Aslak Dalehaug
Sted: N.B.Sørensen 1.etg.
Da Blues
Sted: Blå Bar
Hummer & Salami
Kokke-happening: Nesten-alle kokker og vinfolk stiller opp. Albert Idsøe skal grille og alle skal koke på kaien.
Sted: Fiskehallene kl 16.00-19.00
Fransk uke
Gjestekokker: Jean Gaute Christiansen og Stephan Hotlet
Sted: Jans mat og vinhus
Vincafé: Café Italia fra kl 23.00
Fredag 24. Mars
Credo på Craigs
Gjestekokk: Calle Fegth og Heidi Bjerkan fra Credo i Tronheim
Tema: Aparte-hvitviner-og-mat-som-skal-til
Spesiell gjest: Patricia fra stjerne-Cognac-produsenten Ragnaud-Sabourin
Sted: Craigs Kjøkken
VinSirkus
Et panel bestående av vinpersonligheter som Nils Nærland fra Nærbø, Geir Sviland fra Best Buys International, Tore Bruland fra Rogalands Avis og Craig Whitson fra landet inviterer til en kveld hvor ingen spørsmål om vin er for dumme. Sted: Breivei kl 20.00
Slow Food
Slow food International presenteres av Hans Petter Uleberg.
Også pressekonferanse i forbindelse med lanseringen av Stavanger avdelingen til Slow Food International. Tema: "Rimelig kompromissløs italiensk mat"
Gjestekokk: Hans Petter & Arne Bertelsen fra Baltazar i Oslo
Sted: Café Italia
My teeth are blue from loving you
Sted: Blå Bar
Mat som på Acqua
Gjestekokk: Kjell Arne Johnsæter, I tillegg: en liten kjøkkenmedarbeider
Vin: Restaurantsjef Sølvi Helen Devig
Sted: N.B.Sørensen 2.etg.
Østers og Š.
Ved: Stig Juelsen og Aslak Dalehaug
Sted: N.B.Sørensen 1.etg.
Fransk uke
Gjestekokker: Jean Gaute Christiansen og Stephan Hotlet
Sted: Jans mat og vinhus
Vincafé: Café Italia fra kl 23.00
Lørdag 25. Mars
Rundt Kørner
Gjestekokk: Jos Kørner fra Gamle Raadhus i Oslo
Vintema: Craig skal gjøre sitt beste
Sted: Craigs Kjøkken
Blå Tenner: En hyllest til Rhône
Sted: Blå Bar
Mat som på Acqua
Gjestekokk: Kjell Arne Johnsæter, I tillegg: en liten kjøkkenmedarbeider
Vin: Restaurantsjef Sølvi Helen Devig
Sted: N.B.Sørensen 2.etg.
Østers og Š.
Ved: Stig Juelsen og Aslak Dalehaug
Sted: N.B.Sørensen 1.etg.
Kjøttkurs med Albert Idsøe Jr.
Kursholdere: Albert Jr. og Sven Erik Hilsen
Sted: Gastronomisk Institutt
Fransk uke
Gjestekokker: Jean Gaute Christiansen og Stephan Hotlet
Sted: Jans mat og vinhus
Something About Heroes
Konsert med Maj-Britt Kramer, Marie Bergman, Andy Sheppard, Benita Haastrup og Jens Skou Olsen.
Sted: Breivei kl 21.00
Arrangør: Stavanger JazzForum
Vincafé: Café Italia fra kl 23.00