Vinfest i Stavanger

Vårens første festival er snart i gang. Og det er ikke hvilken som helst festival vi snakker om. Stavanger VinFest 2000 starter mandag den 20 og varer hele uken med en mengde mat og drikkearrangementer med gjestekokker fra fjern og nær.
Redaksjonen
15 Mars 2000 - 21:42

Stavanger VinFest blir en årlig vår-festival. I år får Stavanger besøk av noen av Norges fremste kokker, en del vinprodusenter, og andre vinkyndige. I tillegg skal det holdes kurs, smakinger og mye mer.

Gjestekokker vil være hele uken på Craigs Kjøkken og Café Italia. Stig Juelsen fra N.B. Sørensen kommer på mandag, og i løpet av uken kommer Rune Pal fra Klosteret i Oslo, Trond Moi fra Bølgen & Moi, Tore Namstad fra Bollywood i Oslo, Jos Kørner fra Gamle Raadhus og fra restaurant Credo i Trondheim kommer Calle Fegth og hans kjøkkensjef Heidi Bjerkan.

Det blir fransk uke på Jan´s Mat & Vin Hus med besøk av Jean Gaute Christiansen, som driver egen restaurant i Paris, og Stephan Hotlet konditor hos 2-stjerners restaurant Michel Rostang. Kjetil Skaret og André Velickovic, nye medeiere og drivere på Jan´s ser frem til en spennende uke med mye god fransk mat.

På N.B. Sørensen vil Stig Drageide (Timbuktu) og Kjell Arne Johnsæter (Acqua bar og restaurant) vise sine kunstner. Restaurantsjef Sølvi Helen Devig sammen med en annen vinperson anbefaler viner som passer til.

I første etasje på Sørensen blir det østers og Champagne, med et stort utvalg av både østers, og musserende vin. Kjøkkensjef Stig Juelsen og daglig leder Aslak Dalehaug vil stå for dype forklaringer.

Det blir besøk av italienske, franske og (helt sant!) svenske vinprodusenter under VinFesten, og det blir en stor Italia-aften på Café Italia.

Fredag 24. mars skal Nils Nærland fra Nærbø, Geir Sviland fra Best Buys International, Tore Bruland, vinspaltist i Rogalands Avis og Craig Whitson holde Norges første VinSirkus, en kveld der alle som er interessert i vin (unntatt vinsnobber) kan lære mer om vin, smake vin og spørre om hva som helst om vin: Ingen spørsmål er for dumme!

SLOW FOOD
Slow Food International skal være til stede under Stavanger VinFest 2000. Hans Petter Uleberg er "skapkokk", tekstforfatter og arrangementsansvarlig i Slow Food Norge/Oslo. Han og kjøkkensjefen/eieren på restaurant Baltazar i Oslo, Arne Bertelsen, skal lage mat på Café Italia på fredag. De skal lage "rimelig kompromissløs italiensk mat uten veldig mye fiksfakseri".

På dagen blir det en pressekonferanse i forbindelse med lanseringen av Stavanger-avdelingen for Slow Food International.
 

Program Stavanger Vinfest 20.03.00 ­ 25.03.00

Mandag 20. Mars
Italiensk mat og vin

Gjestekokk: Stig Juelsen (N.B.Sørensen)
Vinprodusent: Terrabianca, Toscana
Roberto Guldener presenterer vinene.
Sted: Café Italia.

Blå Mandag
Sted: Blå mat og blå tenner på Craigs Kjøkken / Blå Bar
Rustikk Middelhavsmat

Gjestekokk: Stig Drageide fra Timbuktu
Vin: Sølvi Helen Devig og en annen vinperson
Sted: N.B.Sørensen 2.etg.

Fransk uke
Gjestekokker: Jean Gaute Christiansen og Stephan Hotlet
Sted: Jans mat og vinhus

Vincafé: Café Italia fra kl 23.00

Tirsdag 21. Mars

Kloster i Provence
Gjestekokk: Rune Pal fra Klosteret i Oslo
Vinprodusent: Domaine Rabiega, svensk/fransk vin fra Provence
Presenteres av winemaker Lars Thorstensen
Sted: Craigs Kjøkken

Vinkurs
Påmelding på tlf 51 85 92 90 eller på Café Italia.
Sted: Café Italia kl. 19.00

Gul & Blå

Sted: Blå Bar

Rustikk Middelhavsmat
Gjestekokk: Stig Drageide fra Timbuktu
Vin: Sølvi Helen Devig og en annen person
Sted: N.B.Sørensen 2.etg.

Østers og Š.
Ved: Stig Juelsen og Aslak Dalehaug
Sted: N.B.Sørensen 1.etg.

Fransk uke
Gjestekokker: Jean Gaute Christiansen og Stephan Hotlet
Sted: Jans mat og vinhus

Vincafé: Café Italia fra kl 23.00

Onsdag 22. Mars

Planet Bollywood
Gjestekokk: Tore Namstad fra Bollywood Bar & Dancing i Oslo
Vin: Craig Whitson, Just A Guy, U.F.
Sted: Craigs Kjøkken

Italiensk helaften, mat og vin
Kokk: Ruth Marie Rødland
Vin: Kristian Kristiansen
Sted: Café Italia

Rustikk Middelhavsmat
Gjestekokk: Stig Drageide fra Timbuktu
Vin: Sølvi Helen Devig og en annen person
Sted: N.B.Sørensen 2.etg.

Rød, Hvit & Blå
Sted: Blå Bar

Østers og Š.
Ved: Stig Juelsen og Aslak Dalehaug
Sted: N.B.Sørensen 1.etg.

Fransk uke
Gjestekokker: Jean Gaute Christiansen og Stephan Hotlet
Sted: Jans mat og vinhus

Vincafé: Café Italia fra kl 23.00

Torsdag 23. Mars

Trond Moi inntar Craigs Kjøkken
Gjestekokk: Trond Moi, mesterkokk
Vin: Craig Whitson, pizzakokk
Sted: Craigs Kjøkken

Bollywood lunsj på Italia
Gjestekokk: Tore Namstad fra Bollywood i Oslo
Sted: Cafe Italia fra kl 12.00

Mat som på Acqua
Gjestekokk: Kjell Arne Johnsæter
Vin: Sølvi Helen Devig og en annen vinperson
Sted: N.B.Sørensen 2.etg.

Østers og Š.

Ved: Stig Juelsen og Aslak Dalehaug
Sted: N.B.Sørensen 1.etg.

Da Blues
Sted: Blå Bar

Hummer & Salami
Kokke-happening: Nesten-alle kokker og vinfolk stiller opp. Albert Idsøe skal grille og alle skal koke på kaien.
Sted: Fiskehallene kl 16.00-19.00

Fransk uke
Gjestekokker: Jean Gaute Christiansen og Stephan Hotlet
Sted: Jans mat og vinhus

Vincafé: Café Italia fra kl 23.00

Fredag 24. Mars

Credo på Craigs
Gjestekokk: Calle Fegth og Heidi Bjerkan fra Credo i Tronheim
Tema: Aparte-hvitviner-og-mat-som-skal-til
Spesiell gjest: Patricia fra stjerne-Cognac-produsenten Ragnaud-Sabourin
Sted: Craigs Kjøkken

VinSirkus
Et panel bestående av vinpersonligheter som Nils Nærland fra Nærbø, Geir Sviland fra Best Buys International, Tore Bruland fra Rogalands Avis og Craig Whitson fra landet inviterer til en kveld hvor ingen spørsmål om vin er for dumme. Sted: Breivei kl 20.00

Slow Food
Slow food International presenteres av Hans Petter Uleberg.
Også pressekonferanse i forbindelse med lanseringen av Stavanger avdelingen til Slow Food International. Tema: "Rimelig kompromissløs italiensk mat"
Gjestekokk: Hans Petter & Arne Bertelsen fra Baltazar i Oslo
Sted: Café Italia

My teeth are blue from loving you
Sted: Blå Bar

Mat som på Acqua
Gjestekokk: Kjell Arne Johnsæter, I tillegg: en liten kjøkkenmedarbeider
Vin: Restaurantsjef Sølvi Helen Devig
Sted: N.B.Sørensen 2.etg.

Østers og Š.
Ved: Stig Juelsen og Aslak Dalehaug
Sted: N.B.Sørensen 1.etg.

Fransk uke
Gjestekokker: Jean Gaute Christiansen og Stephan Hotlet
Sted: Jans mat og vinhus

Vincafé: Café Italia fra kl 23.00

Lørdag 25. Mars

Rundt Kørner
Gjestekokk: Jos Kørner fra Gamle Raadhus i Oslo
Vintema: Craig skal gjøre sitt beste
Sted: Craigs Kjøkken

Blå Tenner: En hyllest til Rhône
Sted: Blå Bar

Mat som på Acqua
Gjestekokk: Kjell Arne Johnsæter, I tillegg: en liten kjøkkenmedarbeider
Vin: Restaurantsjef Sølvi Helen Devig
Sted: N.B.Sørensen 2.etg.
 
Østers og Š.
Ved: Stig Juelsen og Aslak Dalehaug
Sted: N.B.Sørensen 1.etg.

Kjøttkurs med Albert Idsøe Jr.
Kursholdere: Albert Jr. og Sven Erik Hilsen
Sted: Gastronomisk Institutt
 
Fransk uke
Gjestekokker: Jean Gaute Christiansen og Stephan Hotlet
Sted: Jans mat og vinhus

Something About Heroes
Konsert med Maj-Britt Kramer, Marie Bergman, Andy Sheppard, Benita Haastrup og Jens Skou Olsen.
Sted: Breivei kl 21.00
Arrangør: Stavanger JazzForum

Vincafé: Café Italia fra kl 23.00

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

La juletorsken få en ekstra julete vri
Dagens rett
Stekt torsk med appelsinsaus og potetmos

La juletorsken få en ekstra julete vri

Torsk, appelsin og fennikel gir alene julestemning i huset. Om du ikke er blant dem som spiser torsk på julaften, smaker den godt gjennom hele jula.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her