Vil begjære Zachariasbryggen konkurs

Vil begjære Zachariasbryggen konkurs

Mener at holdingselskapet skylder 3,5 millioner kroner. Zachariasbryggen svarer med motkrav.
01 Mars 2012 - 11:00

Tom Reni, daglig leder og deleier i Ricks Holding AS, sier til Bergensavisen at selskapet har 3,5 millioner kroner utestående hos Zachariasbryggen Holding AS.

– Får vi ikke pengene Zachen konkurs, sier Greni til avisa.

Ricks Holding er både leietaker hos og eier i Zachariassbryggen (10 prosents andel). Selskapet har forsøkt å få gjennom en en gransking av pengestrømmer mellom Zachariasbryggen Holding AS, Zachariassbryggen AS og Siso AS.

LES OGSÅ: Zachen fornyer og utvider

Greni og co mener at flere pengeoverføringer mellom selskapene ikke er styrebehandlet og at nedbetalingene av ansvarlige lån ikke følger låneavtalene mellom selskapene.

På en ekstraordinær generaIforsamling i begynnelsen av februar, ble det gjennomført en emisjon som ifølge Greni vannet ut Ricks’ eierandel. Dermed var selskapet ikke lenger i posisjon til å tvinge gjennom en gransking.

– I låneavtalene står det at alle aksjonærene skal behandles likt. Dermed fører emisjonen til at vi har et krav på 2,7 millioner kroner. Samt har vi et krav på 800 000 kroner som følge av en emisjon i april 2011, sier Greni.

Ifølge Greni vil de begjære Zachariassbryggen Holding AS konkurs om de ikke får utbetalt pengene.

Svarer med motkrav

Nå slår Zachariassbryggen Holding AS i form av styrelder Knut Jørgen Hauge  kraftig tilbake. I en pressemelding hevder han at det er omvendt – at det er  Ricks som skylder dem penger.

– For helhetens skyld vil styret i Zachariasbryggen Holding AS herved  presisere at Ricks-gruppen p.t skylder nær seks millioner kroner i ubetalt  husleie, samt nær ti millioner kroner i husleiegaranti. Med forfalt og  ubetalt husleie, og garantier, beløper dette seg til rundt 16 millioner  kroner. I tillegg har Ricks-gruppen avtalefestet overtakelse av ytterligere lokaler i bygget, noe som alene krever en tilleggsgaranti på cirka seks millioner kroner. Ricks-gruppen har - tross purringer - ikke vært i stand til å innfri sine økonomiske forpliktelser, skriver han.

Han hevder videre at Ricks høsten 2011 la en plan for å trenere husleie og garantier til husleie. Disse opplysningene hevder Zachariasbryggen AS å ha fått bekreftet fra øvrige leietakere i bygget.

– Dette er ytterligere blitt understreket ved at Ricks – gjennom Tom Greni – aktivt har kommunisert til media, banker og leverandører om manglende betalingsevne (likviditet) i Zachariasbryggen AS. Formålet har vært å skape usikkerhet og skade huseier økonomisk. Ricks-gruppen har således benyttet sin posisjon som betydelig leietaker til å holde tilbake husleie for deretter å offentlig kommunisere at huseier ikke evner å gjøre opp for seg. Det skal også bemerkes at Ricks-gruppen er behandlet på lik linje med andre aksjonærer i Zachariasbryggen Holding AS, skriver Hauge.

Hauge skriver videre at de har varslet Ricks-gruppen om at de vil leie ut lokaler som Pianobaren til andre, og at Zachariasbryggen As som huseier vil forfølge samtlige krav mot Ricks-gruppen.

Om truslene fra Ricks om konkursbegjæring, sier Hauge følgende:

– Avslutningsvis er det å anføre at truslene om å begjære Zachariasbryggen  Holding AS konkurs i beste fall er et velregissert pr-stunt fra Ricks-gruppen. Det påståtte kravet har ingen rot i virkeligheten, og skal - om det videreføres - sendes til Bergen Tingrett som en ordinær tvist.

Ricks reagerer kraftig på påstandene om mislighold av leie- og  garantiforpliktelser, og sendte tirsdag ettermiddag ut følgende beskjed: «Fremstillingen  er rett og slett uriktig – kort og enkelt.»

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Kyllingsalat med parmesankrutonger er på bordet i løpet av 20 minutter
Dagens rett

Kyllingsalat med parmesankrutonger er på bordet i løpet av 20 minutter

En fyldig salat som kan minne om en cæsarsalat, lager du raskt av ferdigstekt kylling - eller rester.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her