Vant jakten på arvesølvet

Vant jakten på arvesølvet

Chris Grøtvedt (27) ble best i konkurransen «In Search of Arvesølvet».
17 April 2012 - 15:41

Chris Grøtvedt, til daglig barsjef på Hotel Continental i Oslo, var ikke lite overrasket over å seire over sterke utfordrere som Monica Berg, Christian Vikmann og Erik Rafto i konkurransen «In Search of Arvesølvet» som fant sted for første gang i år på utestedet Lawo i Oslo.

Målet var å lage den beste drinken med utgangspunkt i den relativt nylanserte akevitten Arvesølvet.

- Dette er en drink jeg faktisk laget til Oslo Cocktail Conference i november i fjor, hvor fire Oslo-barer fikk som utfordring å lage en akevittdrink, sier den glade vinneren og legger til:

- Inspirasjonen bak drinken var å vise hvordan man kan bruke akevitt i drinker, og da særlig i litt mer komplekse kreasjoner med blant annet portvin og sherry, og hvordan de harmonerer med hverandre.

At akevitt er på vei inn i bartenderrepertoaret er ikke en norsk greie.

- Også i New York er akevitt en av de store tingene som er på vei inn nå.

- Gin har lenge vært bartenderens førstevalg, men nå ser vi at akevitten med sine komplekse aromaer og krydder gjør at bartendere skjønner mer og mer at brennevinet kan brukes mer enn bare i julebordsesongen. Jeg bruker akevitt stadig oftere, og Arvesølv er min favoritt, slår Chris fast.

Her er oppskriften på vinnerdrinken «In Search of Arvesølvet»

Ingredienser:

  •  35 ml Arvesølvet Akevitt

  •  5 ml Valdivia Amontillado

  •  20 ml Niepoort 10 YO

  •  15 ml hjemmelaget karve- og vaniljesirup

  •  20 ml limejuice

  •  3 dæsjer Dutch Colonial Bitters

  •  2 dæsjer Mozart Chocolate Bitters

  •  eggehvite

Kakaokant på glasset.

Foto: Julie H. Amundsen

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik kan du også lage cæsarsalat
Dagens rett

Slik kan du også lage cæsarsalat

Det finnes like mange oppskrifter på denne klassikeren som det finnes kokker. Men noen ting ha de felles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her