Chris Grøtvedt, til daglig barsjef på Hotel Continental i Oslo, var ikke lite overrasket over å seire over sterke utfordrere som Monica Berg, Christian Vikmann og Erik Rafto i konkurransen «In Search of Arvesølvet» som fant sted for første gang i år på utestedet Lawo i Oslo.
- Dette er en drink jeg faktisk laget til Oslo Cocktail Conference i november i fjor, hvor fire Oslo-barer fikk som utfordring å lage en akevittdrink, sier den glade vinneren og legger til:
- Inspirasjonen bak drinken var å vise hvordan man kan bruke akevitt i drinker, og da særlig i litt mer komplekse kreasjoner med blant annet portvin og sherry, og hvordan de harmonerer med hverandre.
At akevitt er på vei inn i bartenderrepertoaret er ikke en norsk greie.
- Også i New York er akevitt en av de store tingene som er på vei inn nå.
Her er oppskriften på vinnerdrinken «In Search of Arvesølvet»
Ingredienser:
35 ml Arvesølvet Akevitt
5 ml Valdivia Amontillado
20 ml Niepoort 10 YO
15 ml hjemmelaget karve- og vaniljesirup
20 ml limejuice
3 dæsjer Dutch Colonial Bitters
2 dæsjer Mozart Chocolate Bitters
eggehvite
Kakaokant på glasset.
Foto: Julie H. Amundsen