Ukens vin
Klar for en ny smak på sommerens hvitvin fra boks?

Klar for en ny smak på sommerens hvitvin fra boks?

Da skal du prøve denne sjeldenheten fra de franske alper. Du blir garantert positivt overrasket.
Aase E. Jacobsen
29 Mai 2018 - 13:45

Jean Perrer Savoie Blanc BIB 2017 er en virkelig seriøs hvit boksvin med god fruktkarakter og fint mineralpreg i retning salt og med noe fedme som er typisk for mange gamle druesorter. Topp følge til alt av sjømat samtidig som den smaker fortreffelig når du bare har lyst på et godt glass hvitvin. er Den har behagelige 11 prosent alkohol hvilket gjør den velegnet i sommervarmen som vi allerede har fått en god og lang forsmak på.

 

Den er som navnet sier fra Savoie og er laget av druen jacquère. Om du ikke har hørt om den, er du ikke helt alene, for på polet har det stort sett bare være en og annen vin laget av denne druen.

 

Den dyrkes bare i et lite område i alpefylket Savoie i det østre Frankrike og teller totalt bare 1050 hektar som er halvparten av det dyrkete vinmarksarealet i Savoie. Derfor er det ganske eksklusivt å tappe slik vin i boks. Men så er Maison Jean Perrier et Fils en betydelig produsent i Savoie med til sammen 62 hektar, riktignok fordelt på en lang rekke druesorter, kjente som chardonnay, viognier og gamay samt mindre kjente som altesse, jacquère og mondeuse. Og ikke minst underområder som Chignin, Apremont og Abymes for jacquère, Roussette for altesse og Arbin for mondeuse. I det hele tatt er det et veritabelt lappeteppe av vinmarker som lener seg mot de lavere alpesidene.

Denne produsenten lager også veldig god vin av jacquère

 
 

Jordsmonnet som jacquère trives best i er svært kalkholdig leire som det altså er mye av i dette fjellandskapet. Fra samme produsent kommer en flaskeutgave, Jean Perrier Cuvée Gastronomie Abymes 2015, som altså er fra underområdet Abymes. Prisen er latterlig lav i Norge når du tenker over hvor god kvalitet vinen holder. Det er derfor bare å nyte mens den finnes.

Les mer om denne vinen og produsenten her

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det bare snakk om midlertidig utsolgt, også om det er snakk om en vin som har fast hylleplass. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke eller to. Det lønner seg å aldri gi opp. For den som venter på noe godt...

 

 
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør som svenskene, server denne klassikeren til julefrokost eller -lunsj
Dagens rett
Janssons fristelse

Gjør som svenskene, server denne klassikeren til julefrokost eller -lunsj

Det er ingen grunn til å fortelle familiens mest følsomme at det er ansjos i denne potetgratengen. De vil garantert elske den.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her