Uer er en av fiskesortene som er rødlistet. Om du kjøper den som bifangst en sjelden gang, er det bedre enn at den ikke blir spist. Du kan også spørre om det er den litt mindre snabelueren, og ikke vanlig uer, som ligger i fiskedisken. Men det er vanskelig å skille dem for et utrent øye. For helt ren samvittighet, kan du velge en annen type hvit fisk.
Dagens rett
Uer med purrerisotto
Foto: (Juanmonino)
Når fisken serveres med risotto, trenger du verken saus, grønnsaker eller poteter
Risotto fungerer derfor som et fullverdig tilbehør til fisken som faktisk kan tilberedes sammen med risen. Men når du sprøsteker fisken, blir smaken aller best.
18 August 2023 - 22:00
Uer med purrerisotto
Fremgangsmåte
- Fres purreringer og finhakket hvitløk i olje.
- Dryss i ris og la surre noen minutter.
- Tilsett buljong/kraft og hvitvin så det dekker. Kok opp og rør jevnt.
- Etter hvert som væsken koker inn tilsetter du mer.
- Følg med: når risen begynner å bli myk, er risottoen nesten ferdig.
- Da er det på tide å sprøsteke fisken i smør.
- Server risotto og fisk umiddelbart.
Tips: Alternativt kan du legge fisken delt i munnfuller oppå risen før den er ferdigkokt og la fisken dampe ferdig på denne måten. Dryss over salt og hvit pepper.
Tips: Hvis du ikke får tak i uer kan du velge en annen hvit fisk
Her finner du mange deilige retter med uer
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
Forsiden akkurat nå