I oppskriften er det brukt uer som er en rødlistet fiskesort, men som ofte er å finne i fiskedisken - da som bifangst. Den er utmerket i ceviche, men om du heller vil bruke en annen fiskesort, er det fritt fram for så vel torsk som sei og annen hvit fisk. Oppdrettslaks og -ørret går selvsagt også fint.
Dagens rett
Foto: (Tom Haga)
Ceviche med avokado og koriandersalsa er perfekt sommermat
Ceviche er både lettlaget, lett og forfriskende, akkurat det vi trenger når vi skriver juli måned.
01 Juli 2024 - 23:00
Uer ceviche med avokado og koriandersalsa
Fremgangsmåte
- Skjær uerfileten i terninger på 0,5 - 1 cm og legg dem i en bolle.
- Bland sammen ingrediensene til marinaden og hell den over fisken.
- Bland godt og sett den i kjøleskap i ca 1 time, kortere tid ved mindre biter.
- Bland ingrediensene til salsaen forsiktig sammen og tilsett ss av marinaden.
- Anrett biter av uer på tallerkener sammen med avokadosalsaen.
- Pynt med frisk koriander.
Tips: Ceviche er rå fisk som blir marinert eller "kokt" ved hjelp av limejuice. Både villfisk og oppdretssfisk bør fryses ned til - 20 grader i 24 timer, dette vil ta knekken på eventuelle parasitter.
Flere retter du kan lage med Ceviche finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 POENG
-
85 POENG
-
83 POENG
-
New ZealandVolum: 0.75 l Pris: 229.90 kr Bestillingsutvalget83 POENG
-
83 POENG
Forsiden akkurat nå