Tysk vinsmaking 30. august i Oslo - Lekre viner fra Mosel-dalen

En riktig godbit på høstens vinkurs-program er det når Raimund Prüm fra Mosel-dalens kjente vinprodusent, Weingut S.A. Prüm, kommer til Norge i slutten av august. Med seg har han hele ni viner, hvorav flere er edelsøte i svært høy prisklasse. Dette er tys
Redaksjonen
04 August 2004 - 14:41

S.A. Prüm er i dag en moderne vinprodusent med ekstremt lang tradisjon og historie. De har alltid foretrukket kvalitet fremfor kvantitet. Prüm-familien har historie som vinprodusent helt tilbake til midten av 1100-tallet, men de regner 1842 som start for deres moderne vinproduksjon.

Prüm innehar omlag 16,5 hektar vinmarker, beplantet med 90% Riesling og 10% Weissburgunder (Pinot Blanc), midt i hjertet av Mosel-Saar-Ruwer. Vinmarkenes beliggenhet er Wehlener Sonnenuhr, Graacher Himmelreich, Bernkasteler Lay, Bratenhöfchen og Graben. Deres totale produksjon ligger på 90 000-100 000 liter pr. år.

Perfekt modne druer, begrenset avkastning og svært selektiv innhøsting er noen av elementene som gjør Prüms viner blant områdets mest respekterte.

Det er Raimund Prüm som står som eier, et ansvar han har hatt de siste 33 årene. Sammen med sin kone Erika styrer han alt fra produksjon og eksport, til mottakelse i deres nye eksklusive gjestehus - hvor de siden 1999 tar i mot grupper av besøkende. Ved anledning bør du derfor ta turen, og nyte området, kulturen, musikken og «wine & dine»-arrangementene.

Les mer om Weingut S.A. Prüm her.

Raimund Prüm skal denne kvelden servere deg hele ni viner fra sin spennende samling:

w RP Riesling Private Selection Dry 2003
Laget av: 100% Riesling.
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Ikke i salg i Norge. Anslått pris: Kr. 110,-
 
w RP Riesling Private Selection 2001
Laget av: 100% Riesling.
Alkoholinnhold: 11,0% vol.
Ikke i salg i Norge. Anslått pris: Kr. 110,-
 
w S.A. Prüm Riesling Kabinett Dry 2002
Laget av: 100% Riesling.
Alkoholinnhold: 11,0% vol.
Ikke i salg i Norge. Anslått pris: Kr. 130,-
w Sebastian A. 2000
Laget av: 100% Riesling.
Alkoholinnhold: 10,5% vol.
Ikke i salg i Norge. Anslått pris: Kr. 130,-
w Wehlener Sonnenuhr Kabinett 2002
Laget av: 100% Riesling.
Alkoholinnhold: 8,0% vol.
Ikke i salg i Norge. Anslått pris: Kr. 135,-
w Graacher Himmelreich Eiswein 1998
Laget av: 100% Riesling.
Alkoholinnhold: 7,0% vol.
Ikke i salg i Norge. Anslått pris: Kr. 470,-
w Wehlener Sonnenuhr Beerenauslese 2000
Laget av: 100% Riesling.
Alkoholinnhold: 9,0% vol.
Ikke i salg i Norge. Anslått pris: Kr. 550,-
 
Laget av: 100% Riesling.
Alkoholinnhold: 8,0% vol.
 
Laget av: 100% Riesling.
Alkoholinnhold: 8,0% vol.

Smakingen er nå avholdt

Tid: 30. august 2004 kl. 19.00
Pris: kroner 395 inkl. mva
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Kurset varer til ca. kl. 21:30

Ring Apéritif på 902 04 834 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende. Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 300804. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 26.08.04 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

La juletorsken få en ekstra julete vri
Dagens rett
Stekt torsk med appelsinsaus og potetmos

La juletorsken få en ekstra julete vri

Torsk, appelsin og fennikel gir alene julestemning i huset. Om du ikke er blant dem som spiser torsk på julaften, smaker den godt gjennom hele jula.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her