Sju av tolv finalister i årets NM i kokkekunst jobber ved Ricas to hoteller i Trondheim.
Fem av Rica Nidelvens kokker har kvalifisert seg til mesterskapet, det samme har to av de ansatte ved Rica Bakklandet.
– Rica-kokkene har tydeligvis knekt koden, sier leder for NM i kokkekunst Svein Magnus Gjønvik til VG Nett.
Oslo har ikke en eneste kokk i finalen. Stavanger (inkludert Gastronomisk Institutt) har to, mens Halden og Hønefoss har én hver. I tillegg skal fjorårsvinneren Christian André Pettersen (Stavanger) forsvare tittelen.
– Vi kan vel si at dette er en ny dokumentasjon på at vi har etablert et fantastisk godt faglig kokkemiljø, kanskje «Norges Beste Hotellkjøkken», sier en stolt regiondirektør for Rica i Midt-Norge, Bjarte Gjerde, til avisa. Han er også sjef ved Nidelven og er den som ga hotellets kokker fødselshjelp til matsatsingen på lokale råvarer og kvalitet.
26. og 27. september går det 23. norgesmesterskapet i kokkekunst av stabelen under Storhusholdningsmessen Meny 2012 i Trondheim.
LES OGSÅ: NM-menyen er klar
Kokkene skal komponere en treretters meny til 12 personer av årets utvalgte råvarer, og her er finalistene som skal kjempe om tittelen og H.M. Kongens pokal: