Trøndernes forkjærlighet for fransk brennevin ligger over gjennomsnittet. Flyselskapene må sette inn en ekstra skuff med cognac før de tar av fra Værnes dersom de ikke skal gå tomme før de passerer Oslo på vei mot kontinentet, melder nrk.no.
– Vi råder nye operatører til å ha tre ganger så mye cognac om bord som de har på vanlige turer. Første gangen flirer operatørene litt av oss, men på andre turen har de forstått det, forteller lufthavnsjef Lasse Bardal i Trondheim.
Han har ingen god forklaring på hvorfor det er sånn.
– Trøndere har en forkjærlighet for cognac. Både i butikken på flyplassen og om bord i flyet går det vesentlig mer konjakk enn fra andre flyplasser i Europa, forteller han.
Det er særlig cognac som har skandinavisk opprinnelse og navn det går mest av.
LES OGSÅ: En halv million rett i gulvet
Ulike preferanser
Informasjonssjefen i Norwegian synes det er helt greit å ta med litt ekstra brun drikke til trønderne.
– Vi ser at ulike deler av landet har andre preferanser. Fra Oslo, for eksempel, er rødvin mer populært enn for eksempel cognac, sier Lasse Sandaker-Nielsen.
– Vi er opptatt av at passasjerene skal ha det hyggelig ombord, sier han.
Det er bare fra Trondheim flyselskapet har med en ekstra skuffe alkohol. Han sier besetningen ombord ikke klager over det.
– Vi opplever svært sjelden passasjerer som er beruset.