Trøndere tar av med cognac

Trøndere tar av med cognac

Flyselskapene må sette inn en ekstra skuff med brennevinet når de tar av fra Værnes.
07 August 2012 - 11:33

Trøndernes forkjærlighet for fransk brennevin ligger over gjennomsnittet. Flyselskapene må sette inn en ekstra skuff med cognac før de tar av fra Værnes dersom de ikke skal gå tomme før de passerer Oslo på vei mot kontinentet, melder nrk.no.

– Vi råder nye operatører til å ha tre ganger så mye cognac om bord som de har på vanlige turer. Første gangen flirer operatørene litt av oss, men på andre turen har de forstått det, forteller lufthavnsjef Lasse Bardal i Trondheim.

Han har ingen god forklaring på hvorfor det er sånn.

– Trøndere har en forkjærlighet for cognac. Både i butikken på flyplassen og om bord i flyet går det vesentlig mer konjakk enn fra andre flyplasser i Europa, forteller han.

Det er særlig cognac som har skandinavisk opprinnelse og navn det går mest av.

LES OGSÅ: En halv million rett i gulvet

Ulike preferanser

Informasjonssjefen i Norwegian synes det er helt greit å ta med litt ekstra brun drikke til trønderne.

– Vi ser at ulike deler av landet har andre preferanser. Fra Oslo, for eksempel, er rødvin mer populært enn for eksempel cognac, sier Lasse Sandaker-Nielsen.

– Vi er opptatt av at passasjerene skal ha det hyggelig ombord, sier han.

Det er bare fra Trondheim flyselskapet har med en ekstra skuffe alkohol. Han sier besetningen ombord ikke klager over det.

– Vi opplever svært sjelden passasjerer som er beruset.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Høsten er tiden for dekadente ølopplevelser - med dette får du alt og mer til
+
Tester

Høsten er tiden for dekadente ølopplevelser - med dette får du alt og mer til

Dette belgiske collab-ølet er det beste blant de testede ølene, siderne og mjødene i spesialpolet i oktober.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Mais og kantarell skaper stor smaksopplevelse til stekt fisk
Dagens rett

Mais og kantarell skaper stor smaksopplevelse til stekt fisk

Når både fersk mais og kantarell er å få tak i, må du benytte anledningen, som i denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne måten å bruke fårikålkjøttet på gir enda mer smak
Dagens rett
Lammegryte med rotgrønnsaker

Denne måten å bruke fårikålkjøttet på gir enda mer smak

Dette er en perfekt rett til søndagsmiddagen og her kan du virkelig slå deg løs med de gode norske rotgrønnsakene og lammet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Flekken er faktisk en drink - og en riktig innsmigrende sådan
Ukens drink

Flekken er faktisk en drink - og en riktig innsmigrende sådan

Snodig navn på en drink, men likevel; Flekken er en både smaksrik og fargesterk kandidat til helgekosen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Høsten er tiden for dekadente ølopplevelser - med dette får du alt og mer til
+
Tester

Høsten er tiden for dekadente ølopplevelser - med dette får du alt og mer til

Dette belgiske collab-ølet er det beste blant de testede ølene, siderne og mjødene i spesialpolet i oktober.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Mais og kantarell skaper stor smaksopplevelse til stekt fisk
Dagens rett

Mais og kantarell skaper stor smaksopplevelse til stekt fisk

Når både fersk mais og kantarell er å få tak i, må du benytte anledningen, som i denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når pærene er så gode som nå, fortjener de å spille hovedrollen
Dagens rett

Når pærene er så gode som nå, fortjener de å spille hovedrollen

Søte pærer kombinerer utrolig godt med en smaksrik kremet ost, som gorgonzola eller annen type om du ikke liker blåmuggkarakteren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til fårikål
Mat og vin i kombinasjon
Vin til fårikål

Slik velger du vin til fårikål

Stadig flere serverer fårikål som festmat, men hva serverer vi å drikke til den norske klassikeren?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Nyt 8 viner fra en historisk vingård
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 15. oktober

Nyt 8 viner fra en historisk vingård

Nordmenn elsker libanesisk vin! Bli med på denne spennende vinsmakingen og smak hvorfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne måten å bruke fårikålkjøttet på gir enda mer smak
Dagens rett
Lammegryte med rotgrønnsaker

Denne måten å bruke fårikålkjøttet på gir enda mer smak

Dette er en perfekt rett til søndagsmiddagen og her kan du virkelig slå deg løs med de gode norske rotgrønnsakene og lammet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her