Trippel for Robert

For tredje år på rad kan Robert Lie smykke seg med tittelen Norges beste vinkelner. I tillegg er han regjerende nordisk mester. En unik bragd for en som bare har tre års konkurranseerfaring.
Redaksjonen
19 April 2005 - 15:24

Årets NM for vinkelnere fant sted 16. april i Stavanger. Her møttes seks av landets dyktigste vinkelnere til dyst. Etter semifinalen var Ørjan Lundmark fra Svengårds, Bodø, Jens Blom fra Bølgen & Moi Briskeby og Robert Lie fra Oscarsgate, begge Oslo, klare for finalen som blant annet besto av en blindsmaking.

Den ble gjennomført med én og én på scenen og det skulle straks utpeke seg en vinner. Remi Madsen som har overvært over 20 vinkelnerkonkuranser over hele verden gjennom de siste 12 årene var overveldet: "Dette er den råeste blindsmakingen jeg noen gang har sett". Ken Engebretsen, president i Den Norske Vinkelnerforening er ikke i tvil: "Den mannen kan bli verdensmester."

Robert Lie fra Restaurant Oscarsgate smakte seg gjennom tre viner og traff samtlige både når det gjaldt drue, land, område og årgang. Dessuten tok han fire av fem brennevinssorter. Noe som er helt unikt.

Årets NM for vinkelnere var uttaking til Nordisk mesterskap på Island i november i år og til VM i Barcelona i 2007. VM er avholdt siden 1969 og er sterkt dominert av de latinske landene med følgende titler Frankrike 6, Italia 3, Tyskland 1 og Japan 1. Norge har satt seg mål å bli det første Nordiske landet med en verdensmester for vinkelnere. Og alle håper at det blir Robert Lie, om ikke i 2007, så i alle fall i 2010.

Verdens første landslag for vinkelnere er opprettet i Norge med tanke på å trene opp vinkelnerne, og den tredoble norgesmesteren har en selvfølgelig plass på dette laget. Det har også Ørjan Lundmark som kom på andreplass og Jens Blom på tredje. Siden Robert Lie er regjerende nordisk mester, er det Lundmark og Blom som representerer Norge i nordisk.

Dommerpanelet besto av Arne Ronold MW, Remi Madsen, Hotel Continental, Ole Martin Alfsen, Gastronomisk Institutt og Mia Mortensson, visepresident svenske sommelierforeningen. Og tidligere vinkelnerpresident Remi Madsen er ikke bare imponert over norgesmesteren, men også over gjennomføringen av selve mesterskapet som var var perfekt.

Ansvarlig for NM har vært Ken Engebretsen, Knut-Espen Misje og Dan Lystad som har lagt ned en meget godt stykke forarbeid, både med tanke på den tekniske og praktiske gjennomføringen av mesterskapet. Kun værguden var imot arrangøren. Når det er fint vær i Stavanger, er det ikke så lett å trekke publikum innomdørs. Likevel er det all grunn til å konkludere med at årets NM er det beste foreningen har gjennomført.

Hovedsponsor for NM var i år Moët Hennessy Norge med Antinori som delsponsor.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå skal det bakes pepperkaker
Julemat
Oppskrifter pepperkaker

Nå skal det bakes pepperkaker

Ta med familien på et skikkelig pepperkakebakeverksted. De gode oppskriftene finner du her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En fyldig grønnsakssuppe med kylling er en fin start på uka
Dagens rett

En fyldig grønnsakssuppe med kylling er en fin start på uka

Varm suppe i novemberkulda smaker alltid godt. Rent, godt og smakfullt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her