Saftige "biffer" av kvernet svinekjøtt på en potetpanne er digg mat en fredag i september - noe alle rundt bordet vil nikke anerkjennende til.
Dagens rett
Foto: (taka4332)
Gjør som danskene, juks litt med biffen - det smaker skide godt
Bøff peker på det franske ordet for okse - boeuf - men her er det kvernet svinekjøtt som er brukt for å lage danskenes favoritt.
05 September 2024 - 23:00
Svinebøff med potetpanne
Fremgangsmåte
- Rør sammenvispet egg inn i kjøttdeigen sammen med krydder og ost. Bland godt sammen.
- Form "bøffer" med en skje, legg dem på ei fjøl og klapp de litt flate.
- Hakk de gjerne på toppen med en kniv for å få finere stekeflate.
- Stek dem pent brune på begge sider, og etterstek 3- 4 minutter på svak varme til de er gjennomstekt.
- Hold varme.
- Stek potetskiver i smør i samme panne. Hell over kraft/buljong og la koke i 15 minutter til potetskivene er møre.
- Smak til med salt og pepper.
- Lag salat av tomat, paprika, salat, pinjekjerner og sorte oliven. Server bøffene med potetpannen, salat og god ketchup.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
84 POENG
-
84 POENG
Forsiden akkurat nå