Sveian ble nordisk kokkemester

Martin Sveian vant Nordic Chef of the Year.
07 Juni 2011 - 14:36

Nordens fremste kokker møttes til kamp under Nordic Chef of the Year i Bergen lørdag, men ingen av dem tilberedte menyen bedre enn Martin Sveian fra Hommelvik. Den tidligere Rica Nidelven-kokken stakk av med seieren, skriver adressa.no.

Konkurransen er delt inn i to klasser, én for seniorer over 23 år, og én Wild Card-klasse for de under 23 år. I hver av de klassene deltok én konkurrent fra hvert av de nordiske landene. Også i Wild Card-klassen gikk en norsk kokk til topps. Øvind B. Dalelv ble vurdert som den tredje beste totalt i konkurransen.

Sveian kom inn i konkurransen etter at Ørjan Johannessen og Morten Rathe måtte også melde avbud.

- Det var ganske flaks for meg at jeg fikk delta. Og kanskje desto morsommere å gå helt til topps, sier 28-åringen. Han var imponert over utseendet på rettene til de andre deltagerne, særlig Danmark og Sverige.

- Men heldigvis er det smaken som teller mest. Jeg fikk veldig god tilbakemelding på smak fra juryen, i tillegg til at de likte tanken bak forretten min, sier Sveian. I løpet av fem timer laget han forrett, hovedrett og dessert til 12 personer.

- Inspirasjon til rettene henter jeg både fra mitt eget hode og fra andre kokker. Blant har jeg fått mye hjelp av kollega Morten Rathe. Det er vel heller ingen hemmelighet Gunnar Hvarnes er et forbilde, sier Sveian, som snart starter i ny jobb ved restaurant Tango i Stavanger.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En helaften med spansk eleganse på Bon Lio
Matkurs og vinkurs
Winemakers dinner 11. mars i Oslo

En helaften med spansk eleganse på Bon Lio

Den 11. mars kan du bli med på en uforglemmelig kveld der fem eksepsjonelle viner fra Priorat matches med en utsøkt 5-retters meny fra Bon Lio.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her