– Jeg har hatt tusenvis av nordmenn innom restauranten min i London, og mange av dem har kommet fra dette området, sier Michael Moore til Fredrikstad Blad.
Han gjorde seg først bemerket som kokk på kjøkkenet til Savoy Hotel i London. Senere er egne restauranter i byer som London, New York og Paris kommet til.
Nå ønsker stjernekokken å revolusjonere måten folk i Østfold tenker og spiser gjennom den nyåpnede restauranten 13, et av fem nye utsteder og restauranter som åpnet dørene på brygga i Fredrikstad. Til sammen har det nye komplekset i vannkanten plass til 1000 gjester.
LES OGSÅ: Vil trekke 75 000 til brygga i Fredrikstad
– Det er veldig spennende. Hele området vil få noe unikt, og dette kommer til å endre måten folk tenker og spiser. Det er målet vårt her, sier Moore.
Glissent i november
Blant de nye etablissementene er også «Paa Brygga», med en av Fredrikstads utelivsveteraner, Freddy Thorbjørnsen, som styreleder. Han vet at det kan bli glissent i lokalene på brygga i november.
– Det er bare å vite at de pengene vi får på sommeren må vi ha på vinteren også. Vi kan ikke bare bruke dem til å kose oss på sommeren. Men det vet vi, det er sånn bransjen er i Fredrikstad, sier Thorbjørnsen.
LES OGSÅ: Frykter dødt uteliv i Fredrikstad