Halvor Digernes vant den aller første bartenderkonkurransen i Linie Award, som ble arrangert på Tjuvholmen Sjømagasin tirsdag. Det skriver arrangøren Arcus i en pressemelding.
Med drinken Dandy Lion slo bartenderen fra Fuglen i Oslo motstanderne fra Sverige, Finland og Danmark i kampen om å lage den beste drinken fra fem ingredienser, deriblant en nordisk råvare og akevitt.
Nå venter arbeidsuke i New York på Digernes. I tillegg vanket det 15 000 kroner og ros på vinneren.
- Meget elegant jobbet, var juryleder Roar Hildonens dom.
- Patrick var den som lagde mat med nok smak, krydder og fett til å matche akevitten. Han våget å gå hele veien, og var den tøffeste kokken, sier Skeie. - Dette har vært en kjempeutfordring og en veldig god erfaring for meg, sier Hassel.
Som premie får Patrick Hassel et to ukers opphold i Stockholm hos Bocuse d'Or-vinner Mathias Dahlgren, som har to stjerner i Michelin-guiden for restauranten sin i Stockholm Grand Hotel.
Norges representant, Rune Ørsjødal fra Rica Nidelven, endte uplassert i finalen ettersom det bare ble utropt en vinner.
Under Linie Award-finalen ble det dessuten delt ut en hederspris i til mat- og landbruksminister Lars Peder Brekk for innsatsen for norsk mat og drikke.
Linie Award arrangeres av Arcus AS i samarbeid med Kulinarisk Akademi og er en årlig konkurranse for unge fremadstormende kokker og bartendere fra hele Norden.