Denne suppen kan lages både eksklusiv med utgangspunkt i hjemmelaget kraft og røykelaks rett fra fiskedisken - eller at rester og kraft fra butikken. Et godt alternativ så vel som en start på et festmåltid som midt i uka. Og om du var i tvil, parmaskinken kan utelates.
Dagens rett
Foto: (Denis_Yarkovoy)
Slik lager du en smaksrik suppe med rester av røkelaks og parmaskinke
Røkelaks er best som nyskåret og når pakken er åpnet. Har du rester i kjøleskapet, må du prøve denne suppen.
19 Desember 2023 - 00:00
Røkelakssuppe med parmaskinke
Fremgangsmåte
- Varm oljen i en suppekjele og fres løken gyllen.
- Tilsett vin og safran og kok inn halvparten av væsken.
- Ha i kraften, kok opp og la småkoke i 5 minutter.
- Hell over fløten og kok opp.
- Smak til med salt og hvit pepper.
- Like før servering, tilsett grønnsakene og røkelaksterningene og gi suppen et siste oppkok.
- Dander tre lakseskiver med et bånd av parmaskinke på hver varme tallerken.
- Hell over suppen og server med en gang.
- Dryss over hakket/strimlet bladpersille.
Se mange flere lekre fiskesupper her
Her kan du se hvordan du lager fiskekraft.
9 lettlagete supper å ta med på tur
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
90 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
Forsiden akkurat nå