Petter Beyer til Linie Award 2009

Petter Beyer gikk av med seieren i den norske semifinalen av kokkekonkurransen Linie Award.
Redaksjonen
24 September 2008 - 14:49

Dermed skal Beyer representere Norge i den nordiske finalen i Oslo i juni.
 
De tre norske finalistene hadde noen hektiske timer på kjøkkenet til Haga Restaurant utenfor Oslo.
 
Konkurranseoppgaven var en selvkomponert oppskrift på en varm hovedrett med sjømat, utelukkende basert på nordiske råvarer, og som matcher Linie Aquavit som drikke til maten.
 
Matchet aquaviten
- Petter utførte oppgaven på den beste måten. Retten hans matchet optimalt med Linie Aquaviten. I tillegg klarte han på en utmerket måte å få frem særegenheten i de nordiske råvarene han hadde plukket ut, sier juryformann Terje Ness fra Haga Restaurant i en pressemelding.
 
Men seg i juryen hadde han Tore Namstad med bakgrunn fra blant annet Bagatelle, Palace Grill, Madserud Gård og Litteraturhuset, og destillatør Halvor Heuch fra Arcus.
 
De tre semifinalistene var Raymond Haga fra NB Sørensen i Stavanger, Christopher William Davidsen fra Statoil i Stavanger og altså Petter Beyer fra Jacobs Apartments i Bergen.
 
Veldig stolt
- Jeg er veldig stolt over å gå til topps i Linie Award og gleder meg stort til å representere Norge i den nordiske finalen neste år. Jeg skal gjøre mitt beste for å hente hjem seieren, sier Beyer.
 
Linie Award er en nordisk kokkekonkurranse som skal bidra til å løfte nordiske råvarer og talenter frem i lyset. Blant de tidligere vinnerne er det to nordmenn, en finne og en danske.
 
Finale i juni
Under finalen i Oslo i juni 2009 skal fem nordiske finalister konkurrere på en fullt utstyrt kjøkkenscene foran et stort publikum. Vinneren får 50 000 norske kroner, et trofé og juryplass i neste konkurranse.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag påskegodteriene selv
Oppskrifter
Oppskrifter påskegodteri

Lag påskegodteriene selv

Det er både en hyggelig og nyttig syssel som skaper glede helt til siste bit er fortært.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Riesling slik du (kanskje) ikke har smakt den før
+
Godbiter i pollisten

Riesling slik du (kanskje) ikke har smakt den før

For i hendene på denne vinmagikeren blir ikke vinene som hos naboen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basisutvalgets beste kjøp er to hvitviner
+
Ukens vin

Basisutvalgets beste kjøp er to hvitviner

Og fra et område som fortsatt ikke har fått den oppmerksomheten det fortjener.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du sikret deg mye egg, skal du prøve denne måten å konservere dem
Dagens rett

Har du sikret deg mye egg, skal du prøve denne måten å konservere dem

Saltede eggeplommer er en opprinnelig kinesisk tradisjon som gir en artig ingrediens til mange retter - som denne thai-inspirerte salaten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag påskegodteriene selv
Oppskrifter
Oppskrifter påskegodteri

Lag påskegodteriene selv

Det er både en hyggelig og nyttig syssel som skaper glede helt til siste bit er fortært.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her