Ølgigant vil tappe i Norge

Brewery International søker norsk bryggeri for San Miguel.
11 November 2011 - 16:00

Importøren av San Miguel-øl vil øke satsingen i Norge. Nå leter Brewery International importerer etter steder å tappe ølet i Norge.

Et av alternativene er nedlagte Fredrikstad bryggeri. Det bekrefter salgs- og markedssjef i Brewery International, Helge Olsen, overfor NRK:

Importmarkedet i Norge utgjør bare ca 1 prosent, men vokser. Mens ølsalget av norsk øl stuper, har det samlede ølsalget økt med 160 prosent i Norge i løpet av de siste fem årene.

I dag kommer San Miguel i containere fra et lisensiert bryggeri i Spania, mens importøren nå ønsker å tappe øl direkte på tankbil og kjøre det ut til kundene. Dagens ordning med containerskip, er både tungvindt og lite økonomisk, sier Olsen.

- Først må vi frakte fatene hit, og deretter må vi frakte de tomme fatene tilbake. Derfor har vi nå begynt å analysere det norske markedet, sier han og lokalene bør ligge i en radius på 20 mil rundt Oslo.

Konkurrenter og bransjeforeningen ønsker et tappeanlegg for spansk øl velkommen til Norge, hvis Brewery Internationals planer blir en realitet.

Hansa Borgs administrerende direktør frykter ikke at det blir hardere konkurranse på salg til butikkunder eller utelivsbransjen.

- Vi hilser selvfølgelig flere aktører hjertelig velkommen, alle som vil bidra til at det selges mer øl i det norske markedet, på bekostning av sterkere drikker som vin og sprit, sier Lars A. Midtgaard.

Det er hyggelig at norske forbrukere får smake forskjellige typer øl, sier direktør Petter Nome i Bryggeri- og Drikkevareforeningen.

- At det er flere utenlandske merker, ikke minst på polet, gjør at folk får øynene opp for det smaksmangfoldet som finnes.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Forsiden akkurat nå - 4

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

6 superlekre viner fra Tyskland til nydelig 5-retters fra Klosteret
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 20. februar i Oslo

6 superlekre viner fra Tyskland til nydelig 5-retters fra Klosteret

Den 20. februar er det klart for nok en uforglemmelig aften på Klosteret. Nyt en 5-retters meny med 6 viner fra to av Tysklands beste vinprodusenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her