Ofret bartender for å få skjenke

Ofret bartender for å få skjenke

Draaben i Sandefjord sa opp bartender for å få skjenkebevilling.
30 April 2012 - 18:20

«Av to onder må Torggata Bardrift AS velge det minste for å beskytte virksomhetens fortsatte drift», heter det i brevet fra utestedet Draabens ferskt innkoblede advokat, Christian J. Aubert, til Sandefjord kommune.

Historien fra Vestfold-byen startet med at rådmannen i kommunen ikke vil gi Draaben forlenget skjenkebevilling fordi han var i tvil om ledelsen ved skjenkestedet «forstår alvoret i vandelskravet» i alkoholloven.

Bakgrunnen er at den aktuelle bartenderen var medeier og daglig leder da det forrige selskapet gikk konkurs. For rådmannen er det et problem at bartenderen ved minst ett tilfelle har vært alene på jobb etter at det nye selskapet ble startet.

Styret i Draabens eierselskap, Torggata Bardrift AS, mener at kommunen har stilt dem overfor et ultimatum: Styret kan beholde en – etter styrets vurdering – dyktig og ønsket medarbeider og dermed ikke få fornyet skjenkebevilling, eller å si ham opp får å tilfredsstille kommunen krav til bevilling.

Selskapet valgte det siste. Men understreker at oppsigelsen trekkes dersom kommunen frafaller kravet.

Draabens advokat bestrider kommunens vurdering: «Kommuneadvokaten lever i den rettsvillfarelse at alkoholloven hjemler muligheten til å innføre et generelt yrkesforbud i serveringsbransjen. Dette er feil», skriver Aubert.

Han sier kommunen ikke har anledning til å avslå skjenkebevillingssøknader på bakgrunn av at alle ansatte skal fylle lovens vandelskrav selv om de er alene på vakt.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

La juletorsken få en ekstra julete vri
Dagens rett
Stekt torsk med appelsinsaus og potetmos

La juletorsken få en ekstra julete vri

Torsk, appelsin og fennikel gir alene julestemning i huset. Om du ikke er blant dem som spiser torsk på julaften, smaker den godt gjennom hele jula.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her