Ny toppliste kårer verdens 60 beste spisesteder

Ny toppliste kårer verdens 60 beste spisesteder

Med ny toppliste og unike videosnutter vil Wbpstars bli den utlimate restaurantguiden.
04 September 2012 - 15:58

Restaurantguiden wbpstars.com lanserer en ny toppliste som skal rangere verdens beste spisesteder.

Topp 60-listen er en videreutvikling av Topp 30-lista, som wbpstars.com lanserte i mai i fjor. Den skal settes sammen på samme måte: Gjennom rapporter fra vanlige, fra wbpstars.coms matinspektører og fra wbpstars.coms redaksjon.

LES OGSÅ: Ny nettside kårer verdens 30 beste

– Wbpstars.com omtaler bare de absolutt beste fra alle verdens land. Hittil er ca 2500 av de aller beste restaurantene i omkring 100 land besøkt og vurdert, hvorav bedømmelsen av ca. 400 restauranter fra drøyt 50 land er publisert på nettsiden, sier Andreas Wadensten, eier og medgründer av wbpstars.com.

– Top 60 er et utmerket alternativ til andre lister som av og til kan synes å være basert mer på «hype» enn hva som faktisk burde legges til grunn når en topprestaurant bedømmes, mener han.

Nettstedet publiserer nye omtaler og vurderinger av restauranter fra hele verden hver uke, og topplisten blir oppdatert kontinuerlig.

Bilder og video

I tillegg til å rangere restaurantene, legger wbpstars.com også ut bilder og video fra inspektørenes besøk.
– Et tusentalls bilder og rundt 800 filmer er allerede er publisert.

– Dette er en historisk dokumentasjon, helt uten redigering, som viser virkeligheten ute i restaurantene slik den faktisk er, uten noen form for fusk, sier Wadensten og framhever at flere restauranter for første gang har tillatt fotografering og videofilming.

– Flere japanske topprestauranter har for eksempel aldri tillatt noen form for offentlig dokumentasjon i denne utstrekningen.

Wbpstars.com publiserer også videofilmene på Youtube.com.

Topp 3

I skrivende stund toppes Topp 60-listen av El Celler de Can Roca i Girona, Spania, mens Hof van Cleve i Kruishoutem, Belgia, og Oud Sluis i Sluins, Nederland, følger deretter.

Ingen norske restauranter er funnet verdige for en plass blant de siste, mens Danmark har to, Noma (56) og Geranium (35). De er imidlertid begge slått av svenske Frantzén/Lindeberg på 34. plass.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her