Ny toppliste kårer verdens 60 beste spisesteder

Ny toppliste kårer verdens 60 beste spisesteder

Med ny toppliste og unike videosnutter vil Wbpstars bli den utlimate restaurantguiden.
04 September 2012 - 15:58

Restaurantguiden wbpstars.com lanserer en ny toppliste som skal rangere verdens beste spisesteder.

Topp 60-listen er en videreutvikling av Topp 30-lista, som wbpstars.com lanserte i mai i fjor. Den skal settes sammen på samme måte: Gjennom rapporter fra vanlige, fra wbpstars.coms matinspektører og fra wbpstars.coms redaksjon.

LES OGSÅ: Ny nettside kårer verdens 30 beste

– Wbpstars.com omtaler bare de absolutt beste fra alle verdens land. Hittil er ca 2500 av de aller beste restaurantene i omkring 100 land besøkt og vurdert, hvorav bedømmelsen av ca. 400 restauranter fra drøyt 50 land er publisert på nettsiden, sier Andreas Wadensten, eier og medgründer av wbpstars.com.

– Top 60 er et utmerket alternativ til andre lister som av og til kan synes å være basert mer på «hype» enn hva som faktisk burde legges til grunn når en topprestaurant bedømmes, mener han.

Nettstedet publiserer nye omtaler og vurderinger av restauranter fra hele verden hver uke, og topplisten blir oppdatert kontinuerlig.

Bilder og video

I tillegg til å rangere restaurantene, legger wbpstars.com også ut bilder og video fra inspektørenes besøk.
– Et tusentalls bilder og rundt 800 filmer er allerede er publisert.

– Dette er en historisk dokumentasjon, helt uten redigering, som viser virkeligheten ute i restaurantene slik den faktisk er, uten noen form for fusk, sier Wadensten og framhever at flere restauranter for første gang har tillatt fotografering og videofilming.

– Flere japanske topprestauranter har for eksempel aldri tillatt noen form for offentlig dokumentasjon i denne utstrekningen.

Wbpstars.com publiserer også videofilmene på Youtube.com.

Topp 3

I skrivende stund toppes Topp 60-listen av El Celler de Can Roca i Girona, Spania, mens Hof van Cleve i Kruishoutem, Belgia, og Oud Sluis i Sluins, Nederland, følger deretter.

Ingen norske restauranter er funnet verdige for en plass blant de siste, mens Danmark har to, Noma (56) og Geranium (35). De er imidlertid begge slått av svenske Frantzén/Lindeberg på 34. plass.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Råstekt nepe med auberginesaus

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger

Kombinasjonen av ovnsstekte neper og den klassiske auberginesausen fra Midtøsten, bedre kjent som baba ganoush, er sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her