Norsk Matkultur går konkurs

Norsk Matkultur går konkurs

Inntektene sviktet for stiftelsen bak Det Norske Måltid.
09 April 2013 - 14:59

– Vi er i ferd med å melde oppbud. Konkursbegjæringen er like rundt hjørnet. Det er fryktelig trist og leit, men slik er realitetene, sier leder Harald Osa i Norsk Matkultur til Horecanett.

Den Stavanger-baserte stiftelsen har drevet som en rendyrket prosjektorganisasjon, og avviklingen er ifølge Osa et resultat av for mange «stang ut» og utsatte prosjekter.
– Når vi mister kontantstrømmensom, er det det ikke liv laga over tid.

Norsk Matkultur ble startet i 2006 som en prosjektorganisasjon som skulle være en pådriver for norsk matkultur og det gode måltid. Stiftelsen tok mål av seg til å være en skaper, tilrettelegger og koordinator av tiltak som skulle stimulere til utvikling, verdiskaping og mangfold innenfor norsk matkultur.

– Jeg er fryktelig stolt over det vi har fått til i løpet av disse årene. Vi har bidratt til økt stolthet rundt norsk mat, og håpet er nå at det finnes aktører i Mat-Norge som er interessert i å videreføre noe av arbeidet vårt, sier Osa. Han er én av fire ansatte i stiftelsen.

Norsk Matkultur står blant annet bak Menyprisen og var medarrangør av programserien Det Norske Måltid på TV 2.

Det Norske Måltid er delt i like store eierandeler mellom Norsk Matkultur og Næringsforeningen i Stavanger. Sistnevnte vil videreføre konseptet, sier administrerende direktør Harald Minge.
– Vi kommer til å påberope oss 100 prosent eierskap og tar sikte på å bringe prosjektet Det Norske Måltid til nye høyder, sier han til Stavanger Aftenblad.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik piffer du opp fredagsbiffen
Dagens rett
Sesamfrøstekte skinkebiffer med couscous

Slik piffer du opp fredagsbiffen

Det litt nøytrale svinekjøttet gis her smaker som får oss til å drømme om markedene i Nord-Afrika.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her