Norges største nettsted om mat og drikke

01 Januar 2015 - 09:52

aperitif.no er Norges største nettsted om mat og drikke med en rekke unike tjenester bygget på høy redaksjonell kompetanse.

aperitif.no er Norges største nettsted om mat og drikke med en rekke unike tjenester bygget på høy redaksjonell kompetanse.

Apéritif er medlem av Fagpressen og følger prinsippene nedfelt i Vær varsom- og Redaktørplakaten.

Best på nett og papir
Apéritif har vært på både nett og papir siden 1995. Få andre nisjemedier har derfor så lang digital erfaring som Apéritif.

Papirutgaven av Apéritif kommer ut 8 ganger i året og tar leserne med på en rundtur i verdens vinmarker og vinkjellere, til destillerier og ølbryggerier. Gjennom et nettverk av frilansere verden rundt besøkes restauranter og barer i alle verdenshjørner. Alt pakket inn i fristende bladdesign.

Målet siden 1995 er å være landets beste gastronomiske trykte magasin og ikke minst det beste nettstedet om mat og drikke. Det har selvsagt resultert i en rekke priser gjennom årene, men aller viktigst er den positive tilbakemeldingen fra det stadig økende antall lesere og brukere.

Apéritif er en inspirasjonskilde til gode matopplevelser til så vel hverdags som til fest, som gir brukerne den beste kombinasjonen av mat og drikke slik at totalopplevelsen blir best mulig. Dermed sikres en sterk lojalitet.

Unike tjenester
Ingen andre enn aperitif.no besvarer spørsmålene:

Hva skal jeg drikke til maten og hva kan jeg spise til denne vinen?

Det løses ved at Apéritifs polliste med 32 000 produkter (vin, øl, brennevin) er koblet sammen med Apéritifs Kokebok med 22 000 oppskrifter. Dette er en løsning som er unik i verden.

Pollisten oppdateres daglig med priser og tekniske data via Vinmonopolets API, og kontinuerlig med smaksnotater av Apéritifs smakere.

Brukerne kan dessuten bestille polvarer direkte fra aperitif.no ved at bestillingen sendes til Vinmonopolets kundesenter som håndterer det praktiske, alt etter GDPRs krev.

Drinkoppskrifter er en av Apéritifs stadig mer populære tjenester, samlingen teller mer enn 2000 oppskrifter på drinker i alle mulige kategorier.

På aperitif.no kan brukerne lage sin egen kokebok og sin egen drinkoppskriftsamling. Dessuten kan de bygge opp sin digitale vinkjeller – alt helt uten kostnad. Mer enn 40 000 brukere benytter seg av dette tilbudet.

Apéritif er også med erfaring siden 2000, en av landets viktigste arrangører av vinkurs, vinmesser og winemakers dinners. I løpet av ett år tilbys 150 ulike events.

Dette er Apéritifs faste skribenter:

 

Aase E. Jacobsen er Apéritifs faste vinanmelder. Foto: Julie H. Amundsen

Aase E. Jacobsen er ansvarlig redaktør for aperitif.no og for magasinet Apéritif.

Hun er også en aktiv skribent og dekker alle områdene innen gastronomien. Hun står bak noen av Apéritifs mest populære spalter som Ukens vin og Godbiter i pollisten 

Aase er en av landets mest aktive vinsmakere og minst 8000 viner underlegges hennes kritiske vurdering årlig. Smaksnotatene oppdaterer Apéritifs omfattende polliste kontinuerlig. 

Aase begynte å smake vin systematisk mot slutten av 1980-tallet, men allerede som 16-åring laget hun sin første vin - den gang av løvetann. Senere ble andre råvarer testet, men hun overlot etter hvert denne oppgaven til andre som hadde bedre forutsetninger for å lage vin av druer. Aase som er økonomiutdannet og med bakgrunn fra mediebransjen, startet Apéritif i 1994/1995 sammen med Jan H. Amundsen og de er fortsatt bedriftens eiere. 

I tillegg har Apéritif knyttet til seg en lang rekke frilansere i inn- og utland. 

Slik kommer du i kontakt med oss:

Daglig leder: 
Jan H. Amundsen 901 57 687

Redaksjon:
Ansvarlig redaktør: 
Aase E. Jacobsen 920 27 785 

Kurs og events:
Telefon +47 21 45 61 60
Mina Hovden - event manager

Markedsføring:
Henrik Lindstrøm - abonnementsansvarlig

Webutvikling (deltid): 
Julie H. Amundsen


Her kan du lese om trafikktall som unike brukere, sidevisninger og målgruppe 

Besøksadresse:
Universitetsgata 22, 0162 Oslo
E-post: aperitif@aperitif.no

Utgiver
Apéritif AS
Universitetsgata 22, 0162 Oslo

Org.nr 972 420 271
© Apéritif 2023

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her