NM i kjøttprodukter i ny drakt

Norgesmesterskapet i kjøttprodukter skal vitaliseres. Årets NM-arrangementet begynner å ta form.
Redaksjonen
24 April 2008 - 09:00

Kåringen av norgesmestere skjer på Grand Hotell i Oslo 6. november med faglig program og festmiddag. I år knytter NM til seg eksterne samarbeidspartere som skal bidra til å løfte arrangementet.
 
Skal feire
- Vi skal virkelig feire oss selv og håper på stor oppslutning. NM-konseptet bygges ut, og for å lykkes knytter vi blant annet til oss en rekke samarbeidspartnere. Disse får mulighet til å "eie" hver sin klasse og ellers nyte godt av å være med på arrangementet, sier Kristin Stormo, informasjonsansvarlig i Kjøtt- og Fjørfebransjens landsforbund til forbundets hjemmeside.
 
Det nye konseptet skal gi NM et løft - både eksternt og internt i kjøttbransjen. NM har pågått siden begynnelsen av 80-tallet og er godt kjent for mange. KLF og medarrangør Opplysningskontoret for Kjøtt (OFK) ønsker imidlertid å utnytte arrangementet enda bedre enn i dag.
 
Elleve norgesmestere
Det skal konkurreres om NM-tittelen i sju ordinære klasser; pølse, pålegg, spekemat, spekepølse, kjøttkaker, kjøkkenklart og ferdigmat. I egen juleklasse inngår pinnekjøtt, julepølse, sylte og rull. I tillegg blir beste viltprodukt og beste økologiske produkt kåret.
 
Det kåres også 33 produkter i kategorien årets produkter. Invitasjon til NM 2008 blir sendt ut til alle Norges kjøttbedrifter i begynnelsen av juni.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå skal det bakes pepperkaker
Julemat
Oppskrifter pepperkaker

Nå skal det bakes pepperkaker

Ta med familien på et skikkelig pepperkakebakeverksted. De gode oppskriftene finner du her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med å feire kjærligheten for italiensk mat og vin
Matkurs og vinkurs
Winemakersdinner 14. februar i Oslo

Bli med å feire kjærligheten for italiensk mat og vin

Den 14. februar feirer vi kjærligheten for mat og vin på Vinoteket. Ta med noen du er glad i, eller kom alene og bli kjent med andre mat- og vinentusiaster.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her