Luksusrestaurant stengt grunnet rottelort

Luksusrestauranten Le Canard i Oslo ble i går kveld stengt av Mattilsynet. Rotteekskrementer ble funnet i underetasjen av villaen på Briskeby.
Redaksjonen
01 Desember 2005 - 14:55

- Selvfølgelig helt katastrofe, sier Kåre Ivar Wang til VG. Han eier gourmetstedet, sammen med sin kone Wenche og Christian Vennerød.

Pressekontakt Christian Nielsen i Mattilsynet i Oslo bekrefter at restauranten er stengt, men vil først i dag gå ut med begrunnelsen.

Restaurant Le Canard har en stjerne i Guide Rouge (som utgis av Michelin) og har i mange år vært rangert som en av landets ypperste restauranter.

Mattilsynet kom uanmeldt klokken 19 i går kveld. Da VG kom til stedet i 22-tiden, var døren stengt. Kåre Ivar Wang kom alvorstynget ut:
- Inspektørene har funnet rotteekskrementer flere steder i kjelleren - på et personaltoalett, ved et garderobeskap og i en korridor.

Det er imidlertid ikke funnet noe på kjøkkenet eller i selve restauranten.

Kåre Ivar Wang sier at veggedyrkontrollen var i Le Canard for 14 dager siden, uten å finne spor av skadedyr. I dag blir de tilkalt igjen.
- Dette tar vi like alvorlig som Mattilsynet. Vi må finne hvor dyret er kommet inn, tette og sikre at vi er kvitt problemet, sier restauranteieren.

Kommunalt problem
Wang sier at det er første gang i løpet av 15 års drift at restaurant Le Canard har fått problemer med skadedyr og er blitt stengt av Mattilsynet.
- Vi bestreber oss på alle måter for å unngå slikt som dette. Én rotte er én for mye. Slikt vil vi ikke ha noe av, sier Kåre Ivar Wang.

Han håper å kunne dokumentere allerede i dag at restauranten er kvitt rotteplagen, slik at han kan åpne dørene igjen i kveld.

- Frykter dere å miste gjester?

- Jeg tror alle forstår at rotter er et kommunalt problem. De søker innendørs i kulden.

Gjestene som hadde reservert bord i de overdådig elegante lokalene i President Harbitz gate i går, ble omplassert til andre restauranter.

Millionsluk
Le Canard - «and» på fransk - er en eksklusiv luksusrestaurant. En syvretters meny med sesongens råvarer koster 985 kroner, pluss vin.

Likevel har restauranten vært et millionsluk for eierne. De har tapt over syv millioner kroner siden 2001, opplyste Dagens Næringsliv i september

Kilde: VG Nett

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag påskegodteriene selv
Oppskrifter
Oppskrifter påskegodteri

Lag påskegodteriene selv

Det er både en hyggelig og nyttig syssel som skaper glede helt til siste bit er fortært.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Riesling slik du (kanskje) ikke har smakt den før
+
Godbiter i pollisten

Riesling slik du (kanskje) ikke har smakt den før

For i hendene på denne vinmagikeren blir ikke vinene som hos naboen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basisutvalgets beste kjøp er to hvitviner
+
Ukens vin

Basisutvalgets beste kjøp er to hvitviner

Og fra et område som fortsatt ikke har fått den oppmerksomheten det fortjener.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du sikret deg mye egg, skal du prøve denne måten å konservere dem
Dagens rett

Har du sikret deg mye egg, skal du prøve denne måten å konservere dem

Saltede eggeplommer er en opprinnelig kinesisk tradisjon som gir en artig ingrediens til mange retter - som denne thai-inspirerte salaten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag påskegodteriene selv
Oppskrifter
Oppskrifter påskegodteri

Lag påskegodteriene selv

Det er både en hyggelig og nyttig syssel som skaper glede helt til siste bit er fortært.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her