Det som vanligvis forbindes med et veldig hverdagslig og tradisjonelt måltid, altså svinekoteletter, får med enkle grep ny verdi. Svin er mye brukt i det sørøstasiatiske kjøkken, og derfor fungerer denne kombinasjonen godt.
Dagens rett
Foto: (Matprat.no/Astrid Hals)
Svinekoteletter blir til supre grillspyd når de får følge av asiatisk potetsalat
Helt vanlige svinekoteletter får et smaksløft etter en runde i denne marinaden.
13 Juni 2024 - 23:00
Kotelettspyd med asiatisk potetsalat
Fremgangsmåte
- Skjær ut beinet fra kotelettene og del dem i to.
- Marinade: Finhakk hvitløken, riv frisk ingefær og bland med soya, honning og olivenolje.
- Legg kjøttet i marinaden og la det ligge kaldt ca 4 timer.
- Tre en halv kotelett på et grillspyd, dryss over salt og pepper. Grilles i 3-4 minutter.
- Asiatisk potetsalat: Kok potetene, avkjøl litt og del i skiver, tilsett purre, reddik og paprika i tynne skiver. Finhakk chili og gressløk og bland sammen.
- Bland sammen olivenolje, eddik, presset lime, salt, pepper og kajennepepper og bland i.
Mange lekre retter med koteletter finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 249.00 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
89 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 174.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå