Jet Loos, til daglig kokk på tostjerneren RE-NA i Stavanger, vant den nordeuropeiske finalen i Young Chef.
Young Chef er en internasjonal konkurranse for kokker under 30 år som organiseres av S. Pellegrino og det gastronomiske magasinet Fine Dining Lovers. I år arrangeres konkurransen for femte gang. Arrangementet har som mål å finne den beste unge kokken i verden, og tiltrekker seg de mest betydningsfulle og anerkjente gastronomene i verden.
Underveis støtter og veileder en lang rekke av verdens beste kokker neste generasjon av kulinariske talenter. I totalt 15 regionale finaler verden rundt kjemper de talentfulle unge kokkene om en plass i Grand Finale i 2023.
Jet Loos er dermed den beste av deltakende kokker fra andre land i Norden, de baltiske landene, Storbritannia og Nederland.
Jet representerte Norge sammen med Nils Flatmark og Liliana Haaland i den nordeuropeiske finalen. Nils Flatmark, souschef for Britannia Hotel, vant prisen for den mest bærekraftige maten.
Hun var ifølge de fem dommerne den som best mestret teknikk, kreativitet og personlig visjon. Gjennom sin rett «Flavour of the Sea» tilberedte hun norsk torsk og norske kamskjell. Hun hadde med sin mentor Mathew Leong som er executive chef på RE-NAA (og representerte Singapore i Bocuse d'Or Asia 2022).
Finalens jury bestod av fem kokker fra høyt anerkjente restauranter i Estland, Finland, Nederland, Irland og Danmark. Loos imponerte den lokale juryen av kokkene Tommy Myllymäki, Kamilla Seidler, Heidi Pinnak, Jacob Jan Boerma og 2015 S.Pellegrino Young Chef Academy-vinner Mark Moriarty.
Jet Loos takket alle dommerne entusiastisk og hyllet alle deltakerne og mentorene:
- Jeg tror virkelig at det viktigste er å ha lidenskap for mat og matlaging. Å ha lidenskap for det du gjør vil hjelpe deg til å jobbe hardere hver dag. Når det kommer til å lage retter, er min kulinariske filosofi at alt på tallerkenen må være "rent", smakfullt og vise frem naturens skjønnhet. For å oppnå det, tror jeg på å bruke de beste produktene fra hav, land og skog for å lage innovative retter.