Hyggelig personal viktigere enn sunn mat i restauranter og kantiner
Foto: (Toma)

Hyggelig personal viktigere enn sunn mat i restauranter og kantiner

Det aller viktigste for opplevelsen på restaurant eller i kantina på jobben er ikke verken sunn mat, variasjon, kortreist mat eller vegetaralternativer. Folk flest er mest opptatt av at personalet er hyggelige.
18 Juli 2024 - 08:34

83 prosent av nordmenn mener at hyggelig personal er viktig når de får mat i kantiner eller bestiller på restauranter. Til sammenligning mener 68 prosent at sunn mat er viktig og 25 prosent at vegetariske eller veganske alternativer er viktig. 

Det viser en ny undersøkelse gjennomført av YouGov på vegne av Toma. 

– Personalet som lager og serverer maten er en helt avgjørende del av opplevelsen når du er ute og spiser – og for de som jobber i kantine er det å snakke med gjestene blant det aller viktigste. Kantiner skiller seg fra restauranter ved at du stort sett har de samme gjestene hver dag. Det stiller en del krav til kreativitet og variasjon, men de beste kantinekokkene er de som også er omgjengelige, tar imot tilbakemeldinger både positive og negative og kommuniserer bra, sier Christer Gavelli, administrerende direktør i Toma. 

Aller mest opptatt av hyggelig personal er voksne over 60 år (89 prosent) mens 75 prosent av unge under 30 år sier det samme. 

Unge mer opptatt av kortreist og vegetarisk mat 
Unge voksne under 30 år er mer opptatt av kortreist mat og vegetariske eller veganske alternativer. 52 prosent av de under 30 år mener kortreist mat er viktig når de får mat i kantiner eller bestiller på restauranter, mot 41 prosent totalt. 

47 prosent av de under 30 år mener vegetariske og veganske alternativer er viktige i kantiner og restaurant mot 25 prosent totalt. Kun 14 prosent av de over 60 år svarer det samme. 

– Fokuset på grønnsaker og reduksjon av kjøtt har kommet veldig de siste årene og vi har gjort et stort arbeid på å levere flere komplette grønnsaksretter med bønner og belgvekster. Det er både sunt, godt og viktig med tanke på bærekraft og vi merker godt at særlig unge er opptatt av dette også i våre spisesteder, sier Gavelli. 

Toma, som er en av de ledende leverandørene innenfor kantinedrift, kuttet i 2023 forbruk av storfekjøtt på spisestedene med 60 prosent sammenlignet med 2019. Det utgjør 15,6 tonn storfekjøtt.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Karaktersterke viner fra utenfor det gode selskap
+
Godbiter i pollisten

Karaktersterke viner fra utenfor det gode selskap

Men fra vinbønder med begge beina godt plantet i tradisjonen for kvalitet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fylte sprøstekte pitabrød kan bli din nye favoritt
Dagens rett

Fylte sprøstekte pitabrød kan bli din nye favoritt

Denne palestinske tradisjonen minner om quesadillas, piroger og empanadas, men utkonkurrerer alle.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her