Hyggelig personal viktigere enn sunn mat i restauranter og kantiner
Foto: (Toma)

Hyggelig personal viktigere enn sunn mat i restauranter og kantiner

Det aller viktigste for opplevelsen på restaurant eller i kantina på jobben er ikke verken sunn mat, variasjon, kortreist mat eller vegetaralternativer. Folk flest er mest opptatt av at personalet er hyggelige.
18 Juli 2024 - 09:34

83 prosent av nordmenn mener at hyggelig personal er viktig når de får mat i kantiner eller bestiller på restauranter. Til sammenligning mener 68 prosent at sunn mat er viktig og 25 prosent at vegetariske eller veganske alternativer er viktig. 

Det viser en ny undersøkelse gjennomført av YouGov på vegne av Toma. 

– Personalet som lager og serverer maten er en helt avgjørende del av opplevelsen når du er ute og spiser – og for de som jobber i kantine er det å snakke med gjestene blant det aller viktigste. Kantiner skiller seg fra restauranter ved at du stort sett har de samme gjestene hver dag. Det stiller en del krav til kreativitet og variasjon, men de beste kantinekokkene er de som også er omgjengelige, tar imot tilbakemeldinger både positive og negative og kommuniserer bra, sier Christer Gavelli, administrerende direktør i Toma. 

Aller mest opptatt av hyggelig personal er voksne over 60 år (89 prosent) mens 75 prosent av unge under 30 år sier det samme. 

Unge mer opptatt av kortreist og vegetarisk mat 
Unge voksne under 30 år er mer opptatt av kortreist mat og vegetariske eller veganske alternativer. 52 prosent av de under 30 år mener kortreist mat er viktig når de får mat i kantiner eller bestiller på restauranter, mot 41 prosent totalt. 

47 prosent av de under 30 år mener vegetariske og veganske alternativer er viktige i kantiner og restaurant mot 25 prosent totalt. Kun 14 prosent av de over 60 år svarer det samme. 

– Fokuset på grønnsaker og reduksjon av kjøtt har kommet veldig de siste årene og vi har gjort et stort arbeid på å levere flere komplette grønnsaksretter med bønner og belgvekster. Det er både sunt, godt og viktig med tanke på bærekraft og vi merker godt at særlig unge er opptatt av dette også i våre spisesteder, sier Gavelli. 

Toma, som er en av de ledende leverandørene innenfor kantinedrift, kuttet i 2023 forbruk av storfekjøtt på spisestedene med 60 prosent sammenlignet med 2019. Det utgjør 15,6 tonn storfekjøtt.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du klassikeren Moscow Mule
Ukens drink

Slik lager du klassikeren Moscow Mule

Moscow Mule er den historiske drinken som var med på å kickstarte cocktail-kulturen i Amerika på 50-tallet. Den er fortsatt mange bartenderes favoritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Blander du epler og plommer, får du en annen smak på paien
Ukens kake
Eple- og plommekake med appelsin og vaniljekrem

Blander du epler og plommer, får du en annen smak på paien

Spesielt som her når den dekkes av en herlig appelsinsirup og serveres med vaniljekrem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Noen av de aller mest historiske vinene fortsetter å imponere
+
Godbiter i pollisten

Noen av de aller mest historiske vinene fortsetter å imponere

I ny årgang demonstrerer de sin unike historie i enda større grad enn før.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Herlig vri på tysk chardonnay (og pinot noir) til en liten penge
+
Ukens vin

Herlig vri på tysk chardonnay (og pinot noir) til en liten penge

Når chardonnay får følge av weissburgunder, skapes stor munnfølelse og det du trenger til vinkosen. Snart kommer en pinot noir laget etter samme modell i salg.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du klassikeren Moscow Mule
Ukens drink

Slik lager du klassikeren Moscow Mule

Moscow Mule er den historiske drinken som var med på å kickstarte cocktail-kulturen i Amerika på 50-tallet. Den er fortsatt mange bartenderes favoritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Blander du epler og plommer, får du en annen smak på paien
Ukens kake
Eple- og plommekake med appelsin og vaniljekrem

Blander du epler og plommer, får du en annen smak på paien

Spesielt som her når den dekkes av en herlig appelsinsirup og serveres med vaniljekrem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kombinasjonen av kylling, mozzarella, tomat og pesto er vel testet ut - også som smørbrød
Dagens rett

Forsiden akkurat nå - 4

Drinken kamikaze må ikke shotes, og er egentlig en margarita med vodka
Ukens drink

Drinken kamikaze må ikke shotes, og er egentlig en margarita med vodka

Denne ukens drink har et litt spesielt navn, men den er ikke så skummel som navnet antyder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Når du har smakt denne biffsalaten, er du solgt
Dagens rett
Thaiinspirert biffsalat

Når du har smakt denne biffsalaten, er du solgt

Denne thaiinspirerte biffretten er avhengighetsskapende. Du må love å prøve ut denne spennende oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Noen av de aller mest historiske vinene fortsetter å imponere
+
Godbiter i pollisten

Noen av de aller mest historiske vinene fortsetter å imponere

I ny årgang demonstrerer de sin unike historie i enda større grad enn før.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her