Hva skjer i DNVF høsten 2005?

Vinkelnerforeningen informerer her deg som er medlem om en rekke arrangementer og hendelser i tiden fremover denne høsten.
Redaksjonen
31 August 2005 - 09:49

Nordisk mesterskap
Årets Nordiske mesterskap finner sted på Island den 14. - 16. oktober 2005.
Norges deltagere er Ørjan Lundmark, Restaurant Front, og Jens Blom, Bølgen & Moi Briskeby. Begge jobber i Oslo og for øvrig også på vinkelnerlandslaget. Norge har en seier fra i fjor å forsvare og vi satser på at vi også i år gjør det bra.

Heiagjeng til Island
Det blir mulighet for å bli med til Island under Nordisk mesterskap 14. - 16. oktober. Det vinøse landskapet på Island innbyr til smaking av mye god vin og høy stemning. Flyreisen ligger på rundt 4000 kr t/r og det blir ekstra gode tilbud på overnatting og aktiviteter på Island. Meld din interesse til kenengebretsen@yahoo.no

Landslagsamlinger
Det norske landslaget for vinkelnere er i full gang og trener nå for Nordisk på Island samt VM i Barcelona i 2007. Vi låner lokaler av Howard som også gir oss Riedel-glass og utstyr vi kan bruke. To samlinger er planlagt før Island. 28. - 29. august og 18. - 19. september. Vi kan samtidig ønske Vigdis Hansen fra Nidelven Hotel i Trondheim velkommen som deltager på landslaget.

Vinkelner tur til Mosel 27. - 30. oktober
Styret i Den Norske Vinkelner Forening inviterer til en fantastisk tur til Mosel.
Torsdag 27. til søndag 30. oktober besøker vi de beste og mest interessante produsenter i Mosel og omegn. Vi kan nevne Fritz Haag, Selbach-Oster, Loosen og andre. Det blir mange vinkjellere men også turer i vinmarkene for å forstå et av verdens fremste vinområder. Turen legges opp med flyreise, bil, overnatting og noe mat dekket  - alt for kr 5500. Kun 10 plasser, så her gjelder det å melde seg på snarest til dan@lesommelier.no

Medlemsfordeler
Det jobbes aktivt med å få på plass medlemsfordeler for våre aktive medlemmer. Vi har allerede på plass gode avtaler med følgende firmaer:
Apéritif - Norges fremste bransjeblad om mat og vin samt produkttester (abonnementet er gratis for medlemmer av DNVF)
Handberg Engros - alt innen gourmet
Gambero Rosso - bøker og blader om Italia
Howard as - Riedel-glass
Appetitt - matblad

Det sendes ut et nyhetsbrev til alle medlemmer via e-post på dette. Husk å melde/sjekke inn riktig e-post-adresse. Er det spørsmål, rettes disse til kenengebretsen@yahoo.no

Norwegian Wine Xpo 25. - 27. september
Igjen er det duket for Norges største vinmesse i Oslo Spektrum. Vinmessen har som vanlig både en publikumsdag og dager for HoReCa. Vinkelnerforeningen vil i år være mer synlig enn noen gang før og flere arrangementer i foreningens regi vil finne sted alle dager. Kom innom og slå av en prat.

ASI-møte i Verona
Det internasjonale styret for alle vinkelnerforeningene rundt om i verden har innkalt til møte i Verona den 23. og 24. september. Styret ser det som viktig å markere Norge også internasjonalt og reiser derfor ned med to representanter. Det er mange ubesvarte spørsmål og også et stort arbeid å gjøre internasjonalt. Noe av dette håper vi å kunne sette søkelys på under møtet. Mer informasjon om hva ASI gjør og representerer kommer vi tilbake til senere.

Høstens dybdesmakinger
Etter to suksessrike smakinger på Howards lokaler i Hansteensgt. vil vi utover denne høsten fortsette med dybdetemaer. Alle smakingene er et samarbeid mellom importører, Howard og DNVF og skal fokusere på viner vi som vinkelnere normalt ikke smaker. Alle viner blir smakt i perfekte glass fra Riedel sin Sommelier-serie.
4. september kl 14:00 - supertoscanere, en luksus eller kvalitetsvin?
6. november kl 16:00 - Côte Rôtie, de beste årgangene etter 1975 (OBS! Nytt tidspunkt)

Har du et forslag til en smaking vi bør holde, kan du sende en mail til daniel_johansson@msn.com eller kenengebretsen@yahoo.no

15 års jubileum
Vinkelner foreningen ble stiftet 03 oktober 1990. Vår egen Remi Madsen har gjennom disse årene sittet over 2/3 av tiden som President, noen må gi den mannen en hatt for fremragende arbeid. Mye har skjedd og mange personer har kommet og gått, mange turer har blitt gjennomført og i det store hele en forening som har mye stort å vise til. Vi planlegger et årsmøte i februar som skal vise hva for en flott forening vi har. Sitter du på bilder, info eller annet fra årsmøter, turer, fester, smakinger ta kontakt med kenengebretsen@yahoo.no Følg med på våre nettsider for mer info?

Får du e-mail fra oss?
Ikke det?
Alle og enhver kan gå inn på www.aperitif.no/dnvf og se om vår info om deg er riktig. Si ifra til andre du kjenner om å gjøre det samme. Meget viktig. Er det feil sender du meg en e-post på kenengebretsen@yahoo.no

Privatist-eksamen til Vinkelner
Ønsker du å bli vinkelner og føler deg klar for å ta eksamen kan du nå melde deg opp til privatisteksamen ved Nordisk Sommelier Utbildning. Dato er satt til 7. november 2005 og koster 1000 kr. Ta kontakt med dan@lesommelier.no

Skrukork/ naturkork med Laroche på Südøst, Oslo
Selveste Michel Laroche kommer på et seks-timers besøk (a la Bono) til Oslo. Han kommer ene og alene for å avholde en smaking for oss vinkelnere på restaurant Südøst torsdag 6. oktober. Vi får, som tredje land i verden, smake skrukork versus naturkork på viner fra Petit Chablis til Grand cru-nivå. Dette blir årets mest interessante smaking. Etterpå serveres det middag. Kun 30 plasser. Svar utbedes til andy.douglas@strom.no eller tlf: 21 50 18 62. Frist 23. september.

G7 i Portugal til Oslo, Stavanger og Bergen
ICEP og Den Norske Vinkelner Forening innleder sitt samarbeide med å avholde smakinger og lunsj med Portugals syv beste produsenter. 17., 18. og 19. oktober blir det smaking og lunsj i de overnevnte byer. Meget begrenset antall plasser. Mer info kommer senere men meld allerede nå din interesse til kenengebretsen@yahoo.no

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå skal det bakes pepperkaker
Julemat
Oppskrifter pepperkaker

Nå skal det bakes pepperkaker

Ta med familien på et skikkelig pepperkakebakeverksted. De gode oppskriftene finner du her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med å feire kjærligheten for italiensk mat og vin
Matkurs og vinkurs
Winemakersdinner 14. februar i Oslo

Bli med å feire kjærligheten for italiensk mat og vin

Den 14. februar feirer vi kjærligheten for mat og vin på Vinoteket. Ta med noen du er glad i, eller kom alene og bli kjent med andre mat- og vinentusiaster.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her