Her er årets ølhund

Her er årets ølhund

Kristin Krohn Devold får prisen for å ha markedsført norsk øl på DNT-hyttene.
25 Oktober 2013 - 19:38

Kristin Krohn Devold er i dag adm. dir. i NHO Reiseliv, men tittelen Årets Ølhund får hun for å fremmet salg av norsk øl gjennom sju år som generalsekretær i Den Norske Turistforening.

- Øl er en viktig del av norsk kultur, også turkultur, sier Devold. – Ølet smaker aldri så godt som etter en god tur. Det er en viktig del av naturopplevelsen og bør nytes med den aller beste samvittighet, sier hun.

Devold fikk prisen på årets juleølpremiere torsdag kveld, i regi av Bryggeri- og Drikkevareforeningen.

"Hun er opptatt av å fremme lokal norsk mat- og drikkekultur og ønsker at lokalt øl skal selges over alt der det er mulig og naturlig. Nå er hun er nyslått direktør for NHO Reiseliv og prisen kan ses på som en oppmuntring til fortsatt innsats for ølets sak, altså en klar parallell til fredsprisen til president Barack Obama”, heter det i juryens begrunnelse.

Utmerkelsen Årets Ølhund er innstiftet av Bryggeri- og drikkevareforeningen. Den ble delt tu første gang i 1973 til forfatteren Paul Lorck Eidem. I år feires det altså førtiårsjubileum. Prisen går til " personer som på uegennyttig grunnlag har gjort norsk øl store tjenester".

Tidligere prisvinnere teller bl.a. Gøsta Hammarlund, Ivar Eskeland, Rolv Wesenlund, Jahn Otto Johansen, Odd Børretzen og Lars Peder Brekk. I fjor gikk prisen til tegneserieskaperen Frode Øverli og hans alter ego, Pondus.

Dette er tredje gang prisen tildeles en kvinne og det er 20 år siden forrige gang. Den gang var det visesanger og banjofantom Kari Svendsen som fikk prisen.

- Kristin Krohn Devold er en meget verdig arvtaker og et uttrykk for at øl ikke lenger er en guttegreie, sier Petter Nome, direktør i Bryggeri- og Drikkevareforeningen.

Den ferske ølhunden følger opp:

- Smaksopplevelser og mangfold i mat og drikke blir en stadig viktigere del av reiselivsproduktet. I Norge har vi også store sesongvariasjoner, der ulik mat og drikke passer til ulike årstider. Derfor er det ekstra stas å få prisen på et arrangement for juleøl, sier Kristin Krohn Devold.

Foto: Hege Ramseng

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Nå får fiskebollene konkurranse
Dagens rett
Fiskegryte med frikassesaus

Nå får fiskebollene konkurranse

Om fiskeboller i hvitsaus er det eneste familien vil ha av fisk, skal du overbevise dem med denne oppskriften på fiskefrikassé.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her