Gjev pris til «norsk» konditor

Gjev pris til «norsk» konditor

Bo Jensen er den første i Norge som er tildelt Cordon Bleu du Saint Esprits initiativpris.
11 November 2013 - 11:11

Bo Jensen får Cordon Bleu du Saint Esprits intitiativpris for sin innsats for gastronomien, og engasjementet for den jærske Knudenosten trekkes fram i juryens begrunnelse.

Jensen er dansk, men har bodd i Norge siden 2003, og er den første her i landet som mottar denne prisen, skriver Stavanger Aftenblad.

Ordenen ble offisielt stiftet av Kong Henrik den III i 1579. Ordenens regalier, dekorasjoner og hederstegn er utstilt i skattkammeret på Louvre Museum i Paris. Hovedsetet ligger nå i en av Tysklands gamle kulturbyer, Erfurt, nær Weimar.

- I dag er ordenens viktigste formål å hedre og belønne personer som uegennyttig leder og bidrar til andre menneskers suksess, sier Terje Størkersen, president i den norske avdelingen, etablert i 2011.

Den arbeider for å bevisstgjøre betydningen av kunst, kultur og gastronomi som identitetsskapere, og blinket tidlig ut gastronom og humanist Bo Jensen.

- Jensen bruker hele sin fritid til å søke etter nye utfordringer innen gastronomi, både i inn- og utland. Med sin utadvendte væremåte, knytter han til seg internasjonale størrelser innen matfagene, til glede for matmiljøet i Rogaland og landet forøvrig, lyder begrunnelsen fra Cordon Bleu-ordenen.

I 2011 mottok Bo Jensen prisen for Årets Nyskapning fra Det norske Måltid for Knudenosten, kanskje Norges mest omtalte ost de to siste årene, ifølge Cordon Bleu.

Jensen er utdannet som både kokk, konditor, servitør, slakter og baker. Han arbeider til daglig som konditor ved Sola Strand Hotell.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse
Dagens rett

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse

Det er slett ikke så vanskelig å lage gode velsmakende vegetarretter - prøv denne nydelige burgeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse
Dagens rett

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse

Det er slett ikke så vanskelig å lage gode velsmakende vegetarretter - prøv denne nydelige burgeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her