Gir fødselshjelp til matgründere

Gir fødselshjelp til matgründere

Sju ulike gründerselskaper er tatt opp i utviklings- og innovasjonsprogrammet Accel Mat 2013, som starter nå i høst.
24 September 2013 - 13:01

Det er NCE Culinology og Innovasjon Norge som sammen med Bergens Teknologioverføring (BTO), gir tilbudet som er sendt ut i matnettverket til NCE Culinology. Nå er sju gründere plukket ut til å delta i Accel Mat, et spesialdesignet program for gründere bak matbedrifter. Målet er å gi støtte og hjelp til å videreutvikle gode forretningsideer slik at de nye bedriftene kommer over i en god og lønnsom driftsfase.

– Målet er å skape vekst og muligheter for nye virksomheter i matnæringene. For oss er det viktig å legge til rette for Accel-programmet, sier Ellen Math Henrichsen i NCE Culinology i en pressemelding.

Det blir arrangert tre arbeidssamlinger over to dager i Måltidets Hus i Stavanger. Selve programmet er gratis for deltakerne, men de må selv dekke timer og reisekostnader. Bergen Teknologioverføring, BTO, har lang erfaring med å arrangere disse programmene for andre bransjer.

– Vi funnet gode og spennende selskaper til Accel Mat og vi gleder oss over å ha med disse syv som vi anser som svært interessante for videre verdiskapning, sier Caspar Lund i BTO.

Selskapene som er med:
- Safteriet i Stavanger
- Lysefjorden Sjokolade
- Allergikokken Stavanger og Sand
- Hindal Gård Stavanger
- Prekubator TTO/Eldremat Stavanger
- AM Nutrition/Prekubator TTO Stavanger

LES OGSÅ: Bondens marked åpner butikk i Mathallen

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik piffer du opp fredagsbiffen
Dagens rett
Sesamfrøstekte skinkebiffer med couscous

Slik piffer du opp fredagsbiffen

Det litt nøytrale svinekjøttet gis her smaker som får oss til å drømme om markedene i Nord-Afrika.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her